Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πρώτη βόλτα του Φθινοπώρου έχει πολύ πολιτισμό (και ποτό)

Η Κέλλυ υποδέχεται τη νέα σεζόν διαβάζοντας, βλέποντας και πίνοντας…. πολιτισμό!


Κέλλυ Νόβακ

Να σου πω κάτι; Πιστεύω ότι το Φθινόπωρο είναι πολύ παρεξηγημένη εποχή! Εμείς οι Έλληνες, πάντα με περίεργο τρόπο το υποδεχόμαστε. Εντάξει, καταλαβαίνω γιατί (τίποτα δεν συγκρίνεται με το φημισμένο “Greek Summer”), παρόλα αυτά τα post summer blues που μας πιάνουν, επισκιάζουν την γοητεία που έχει το Φθινόπωρο.

Σήμερα, λοιπόν, που και επίσημα υποδεχτήκαμε την νέα σεζόν, θέλω να σου αποδείξω ότι αυτή η εποχή είναι από τις καλύτερες. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: ο καιρός είναι ακόμη καλοκαιρινός, χωρίς όμως να «σκάει» ο τζίτζικας από την ζέστη. Και φυσικά, αυτή η περίοδος σε καλεί να κάνεις ατελείωτες βόλτες στην πόλη και να είσαι Σ-Υ-Ν-Ε-Χ-Ε-Ι-Α έξω!

Και λατρεύω αυτή την περίοδο τόσο πολύ τις βόλτες στην πόλη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Και το Ζάππειο είναι ίσως και το καταλληλότερο μέρος στο κέντρο της πόλης, για απολαυστικές βόλτες. Βέβαια, σήμερα δεν θα πάω εκεί μόνο για την βόλτα, αλλά και με αφορμή την έναρξη του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου!

Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που περιμένω να έρθει ο Σεπτέμβρης κάθε χρόνο, είναι το εν λόγω φεστιβάλ! Ειδικά, φέτος που το theme του φεστιβάλ είναι το θέατρο και ο κινηματογράφος, περιμένω πώς και πώς να δω την πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες (τις οποίες λατρεύω).

Και μιας και θα έχω ήδη μπει στο πνεύμα της… 6ης τέχνης, το να δω Όπερα (πω, πω ακούγομαι τόσο elegant) είναι η μόνη λογική συνέχεια της σημερινής μου βόλτας.

Ευτυχώς για εμένα που όλα τα ενδιαφέροντα δρώμενα στην πόλη μας, ξεκινούν σήμερα και μπορώ, να απολαύσω τελικά μια παραδοσιακής μορφής Όπερα (αμέ).

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας θα ζωντανέψουν σήμερα το βράδυ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα) μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το λιγότερο που περιμένω είναι μια εντυπωσιακή παράσταση που θα ταξιδέψει εμάς τους θεατές, στην Κινεζική παράδοση και μυθολογία, με όχημα μια τέχνη που ξεπερνά μισή χιλιετία ιστορίας και εξέλιξης και που φυσικά, έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Masterpiece of Oral & Intangible Heritage of Humanity)! Όλα αυτά, στην πόλη μας…

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά πρέπει να κάνεις προ-κράτηση θέσης, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.

Μετά, από τόσο… πολιτισμό, θα χρειαστώ ένα λεπτό να τα αφουγκραστώ όλα αυτά. Και μιας και είμαι στην περιοχή της Καλλιθέας, θα πιώ κοκτέιλ(ς), εδώ. Επειδή, μπήκε το Φθινόπωρο, δεν σημαίνει ότι δεν θα υποδεχτώ και τη νέα σεζόν… καταλλήλως. Ε, να μην το γιορτάσω με ένα λαχταριστό κοκτέιλ, στο Momo, (Σαπφούς 95Καλλιθέα); Γιατί αν κάποιο μπαρ στην περιοχή φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ, τότε είναι αυτό. Και έχω σκοπό να τα πιώ –οκέι, με μέτρο πάντα. Παρασκευή είναι εξάλλου και η ζωή είναι μικρή. Γιατί να την περνάμε… μίζερα και όχι κάθε φορά, σαν την τελευταία ημέρα των διακοπών μας;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson