Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ ξεναγήθηκε στο ΚΠΙΣΝ 
Σήμερα λοιπόν, όπως οφείλω, θα λάβω μέρος σε μια ομαδική ξενάγηση στο εσωτερικό των κτιρίων του Κέντρου Πολιτισμού του, για να κατανοήσω καλύτερα την αρχιτεκτονική ιδέα του Renzo Piano. Οι ξεναγήσεις στα ελληνικά γίνονται καθημερινά, διαρκούν 1,5 ώρα και περιλαμβάνουν τα νέα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που τα περιβάλλουν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά ήταν απαραίτητο να κάνω προεγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματος (www.snfcc.org). 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα δραπέτευσε στο κέντρο 
Θα βάλουμε σανδάλια και καπέλα, θα γεμίσουμε κρύο νερό τα θερμός μας και θα πάρουμε το μετρό για Σύνταγμα. Εκεί θα σταθούμε, όπως πάντα, να πούμε δυο κουβέντες με τον πωλητή ή την πωλήτρια της Σχεδίας, και φυσικά η Ιωάννα θα αγοράσει το τεύχος Αυγούστου, που χάσαμε λόγω διακοπών.  
Κατόπιν θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα διώροφα λεωφορεία που σε γυρίζουν στα αξιοθέατα της υπέροχης, όταν θέλει, πόλης.

*Την Τετάρτη, η Λένα έκανε κουπεπέ
Στάση πρώτη: Coupepe (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 31, Νέα Πεντέλη). Ένα  πανέμορφο all day bar που αν έχεις πάει έστω και μία φορά, αποκλείεται να μην κόλλησες: Πολύχρωμες καρέκλες σκηνοθέτη γύρω γύρω από ξύλινα τραπεζάκια με μάρμαρο και η πλατεία της Νέας Πεντέλης να απλώνεται μπροστά σου. Από το πρωί στο μενού θα βρεις breakfast  με αυγά ή ομελέτα, τρομερές τυρόπιτες και κρουασάν.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα γέλασε με τα μίνιονς
Σινεμά, λοιπόν, για αρχή. Δε συνηθίζω να βλέπω τύπου παιδικά, αλλά με τα μίνιονς κάνω την εξαίρεση. Άρα, το πρόγραμμα έχει "Εγώ ο Απαισιότατος 3". Ο Γκρου, θα μπει σε νέες περιπέτειες και εγώ θα απολαύσω μια βραδιά με γέλια και ποπ κορν.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ
Tο Ζάππειο είναι ίσως και το καταλληλότερο μέρος στο κέντρο της πόλης, για απολαυστικές βόλτες. Βέβαια, σήμερα δεν θα πάω εκεί μόνο για την βόλτα, αλλά και με αφορμή την έναρξη του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου! Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που περιμένω να έρθει ο Σεπτέμβρης κάθε χρόνο, είναι το εν λόγω φεστιβάλ! Ειδικά, φέτος που το theme του φεστιβάλ είναι το θέατρο και ο κινηματογράφος, περιμένω πώς και πώς να δω την πλούσια βιβλιογραφία γύρω από τις δύο αυτές τέχνες (τις οποίες λατρεύω).

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»