Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από την Ερμού στο… φεγγάρι!

Βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου όλα μπερδεύονται γλυκά.


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα θα είμαι down town. Απο νωρίς.Καρδιά της πόλης και βόλτα στις βιτρίνες. Ερμού, Νικης, Μητροπόλεως.

Στην Ερμού, θα έχει ακόμα, φαντάζομαι, essence από τους Macron. !!!  A, να τα λέμε, κορίτσια, όλη η Ερμού και ο κόσμος της, στα πόδια τους! Χαμογελαστοί, απλοί, γλυκομίλητοι, ο Μανουέλ και η Μπριζίτ, γοήτευσαν το σύμπαν. Και ο υπέροχος κ. Ευτύχιος Αλεξανδράκης, αυτός ο γεμάτος αρχοντιά κι ευγένεια, ιδιοκτήτης του πιο παλιού και του πιο αγαπημένου μαγαζιού της Ερμού («Αλεξανδράκης», υφάσματα, Ερμού 27, από το 1860!) βγήκε για να χαιρετίσει το Προεδρικό ζευγάρι και να τους ευχηθεί με τα άψογα γαλλικά του.
 

volta13.jpg
 

Πολύ μου αρέσει η Ερμού. Αλλά και η Μητροπόλεως, είναι μέσα στην καρδιά μου. Από κοριτσάκι, θυμάμαι, τριγύριζα εδώ.  Ατέλειωτες βόλτες και χαζέματα.

Κι όταν έμαθα πως σ' εκείνο το παλιό -παλιό κτίριο της Μητροπόλεως 72, στο τότε πολυαγαπημένο μαγαζί  των γιαγιάδων μας, τον  "Παπασπυρόπουλο", βρίσκεται το  super allday restaurant με το όνομα Nerantzi, είπα πως εκεί (και πουθενά αλλού!) θα … ξεπεζέψω, θα φάω και θα πιώ. Τη "γαστρονομική επιμέλεια" στο Nerantzi έχει ο (δικός μας, πια) Εκτορας Μποτρίνι , άρα  καταλαβαίνεις  πως επιβάλλεται να το επισκεφθώ, να συγκινηθώ (απο την ομορφιά του) αλλά και να γευτώ τον.. «μπακλαβά του γείτονα». Μάλιστα, πολύ σωστά το διάβασες. Ο "μπακλαβάς του γείτονα" είναι γλυκό-σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Ε, βέβαια εχει και φαγητό το Nerantzi. Mενού τρομερό, που κουβαλάει όλη την Κερκυρο-ιταλιάνικη ..τσαχπινιά του δημιουργού του! Λέω, όμως, να φυλάξω την όρεξη και τη φαντασια μου για την επόμενη φορά. Που θα πάμε, αν θέλεις, μαζί.


nerantzi.jpg

Μετά το «Νεράντζι» θα πάω κατά Ρουφ μεριά. Εκεί, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο  το «Τρένο στο Ρουφ» και η Τατιάνα Λύγαρη, οργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού. Πήγα για πρώτη φορά πέρσι και μου είχε αρέσει τόσο πολύ, που φέτος αποφάσισα να ξαναπάω.

Είναι εντυπωσιακό το πώς δίνοντας έμφαση στον Σύγχρονο Χορό, νέοι χορευτές και χορογράφοι εμπνέονται από τον απρόσμενο χώρο του New Wagon της Αμαξοστοιχίας και τα 12 μικρά «διαμερίσματα» του και παρουσιάζουν τις προσωπικές τους performances..O,τι μπορεί να περικλείει ένα ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης των χορευτικών ομάδων που παρουσιάζουν σε μικρές ομάδες θεατών, τη δουλειά τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά για να μπεις χρειάζεσαι «Δελτίο εισόδου». Η παράσταση ξεκινάει στις 7.30μμ και αν έρθεις μαζί μου, προετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη εμπειρία*

Το βράδυ,αργά, λέω να κάνω βόλτα με το φεγγάρι στο μπαλκόνι μου. Μου το λέει και η expert της αστρολογίας, η (δική μας,)  Άντα  Λεούση " να χαλαρώσω λιγο, να μην ξανοίγομαι πολύ και να πάψω να συναναστρέφομαι με ακατάλληλα άτομα», λέει!


Την άλλη Τετάρτη πάλι θα πάμε βόλτα. Ως τότε, σε φιλώ.
 

*Το 2ο Φεστιβαλ Σύγχρονου Χορού, διαρκεί ως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός