Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα παρατείνει τις holy_days

Με ένα tiki cocktail στο Holy Garden.



19 Σεπτεμβρίου. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι έκανα και πού βρισκόμουν ένα μήνα πριν. 
Ή μάλλον θέλω. Το θέλω πολύ. Είναι νωρίς για να κλείσω στο συρτάρι τις φετινές μου διακοπές. Θα τις κρατήσω ζωντανές και ολόφρεσκες, σαν ένα μπουκέτο ηλιοτρόπια. Κρατάνε, δεν κρατάνε;

Σήμερα θα τιμήσω το hashtag των διακοπών μου, το holy_days, και θα κανονίσω να βρεθώ με μια φίλη που γνώρισα μέσω της δουλειάς. 
Μια φίλη που ζει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες μέρες. Μια φίλη που θέλω να δω από κοντά, καθώς πολύ γελάσαμε μέσα από τις διαδικτυακές μας συζητήσεις. 

Θα ήθελα να έχω έναν κήπο μεγάλο, καταπράσινο, με ωραίο, στρωτό γκαζόν και δεκάδες λουλούδια τριγύρω. Στη μέση, τα φερ φορζέ και από πάνω γιρλάντες με λαμπάκια. Να πω στη φίλη μου «Έλα στον κήπο να πιούμε ένα κρασί και να τα πούμε». 

Δεν έχω. 

Υπάρχει όμως ένας κήπος όμορφος και δροσερός, στο Μέγαρο. Νομίζω πως θα της αρέσει. Θα της δώσω ραντεβού στο Holy Garden, το μπαρ που ξεφύτρωσε το καλοκαίρι στον κήπο του Mama Fuga, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Μα, τι ωραία ιδέα, βρε παιδί μου! Ένα εξωτικό tiki bar μέσα σε ένα ιταλικό εστιατόριο, μαζί αλλά και ανεξάρτητα, σε έναν χώρο με αύρα ιδιαίτερη.

Θα παραγγείλουμε τα κοκτέιλ μας, θα κοιταχτούμε στα μάτια, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο ίδιες είμαστε εμείς οι βορειοελλαδίτισσες, ανοιχτές, δοτικές, με άγνοια κινδύνου στο καινούριο. 

Και ίσως παραδεχτούμε ότι εάν θέλεις έναν κήπο πολύ που μέσα του να ανθίζεις, τον βρίσκεις. Αρκεί ένα χαμόγελο. Και ίσως, ένα αίτημα φιλίας.

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7242979
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός