Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα τριγυρνά στο Μεταξουργείο

Και συνομιλεί με τον Μπλε Παπαγάλο.



Μεταξουργείο: Αυτό είναι το αγαπημένο όνομα σταθμού για την κόρη μου και εμένα. Όταν μπαίνουμε στο μετρό ή στο τρένο παίζουμε ένα παιχνίδι με τα ονόματα των σταθμών, βάζουμε φαντασία, βάζουμε γέλιο, και λίγη γνώση για τις τοποθεσίες. 

Εκεί, λοιπόν, βρέθηκα ένα ζεστό μεσημέρι της προηγούμενης εβδομάδας, καλεσμένη του θεάτρου Πόρτα. Το ραντεβού είχε δοθεί στον Μπλε Παπαγάλο, μια μικρή όαση σε μια δύσκολη για βόλτα περιοχή.

Η παρουσίαση παλιών και νέων παραστάσεων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, και ταίριαξε τόσο πολύ με την αύρα του μαγαζιού. Μόνο που τελειώνοντας έφυγα σχεδόν τρέχοντας για να επιστρέψω στις ιντερνετικές μου υποχρεώσεις. Καθώς περνούσα την έξοδο υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναέρθω για να χαρώ αυτό το όμορφο στέκι.

Και τις υποσχέσεις πρέπει να τις κρατάμε. 

Για αυτό τον πολύ σοβαρό λόγο σήμερα θα βρεθώ στην οδό Λεωνίδου, στον Μπλε Παπαγάλο. Έχω την ελπίδα ότι ο καιρός θα είναι καλός και θα καθίσω σε μια φερ-φορζέ έξω στην πλατεία, ανέμελη, κάτω από τα δέντρα.

Αλλά και πάλι, αν το φθινόπωρο αποφασίσει να μου κάνει παρέα, ο εσωτερικός του χώρος είναι τόσο ατμοσφαιρικός που με χαρά θα καθίσω μέσα. Θα παραγγείλω ένα ωραίο καφεδάκι και θα μου το κεράσω, ενώ θα απολαμβάνω την vintage διακόσμηση που τόσο αγαπώ. Αυτά τα μικρά ταξίδια με τη σκέψη που κάνεις βλέποντας απλά ένα παλιό ποδήλατο ή ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, πόσο πολύτιμα είναι.
 

BlePapagalos_mesa.png
 

Οι swing ρυθμοί θα χαϊδεύουν τα αυτιά μου προσφέροντάς τους ένα μικρό διάλειμμα από τις κόρνες, τις φωνές, τα αυτοκίνητα που τσιρίζουν πάνω στην άσφαλτο. 

Εάν πεινάσω, θα δοκιμάσω μια χειροποίητη πίτα που θα συνοδεύσω με σπιτική λεμονάδα. Τσιμπώντας και πίνοντας, θα αναζητήσω τον Μπλε Παπαγάλο, γνωρίζοντας ότι πήρε το όνομά του  από το ομώνυμο μπαρ της «Καζαμπλάνκα», και τη θρυλική ιστορία του Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πτηνών που γύρισε όλο τον κόσμο ψάχνοντας τον Μπλε Παπαγάλο.

Προφανώς και δεν ήξερε ποιο είναι το ωραιότερο όνομα σταθμού.   

(Λεωνίδου 31, τηλέφωνο: 21 1012 1099)
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.