Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα και μια ένοχη πεντάμορφη

Τα πίνουν στο "Beauty Killed the Beast".



Σου έχει τύχει να βρίσκεις μετά κόπων και βασάνων ένα ελεύθερο απόγευμα να βγεις και να μην σου έρχεται κάτι καλό στο μυαλό για να πας; (ειρωνεία τραγική)

Εμένα, ναι, και να φανταστείς ότι καθημερινά βομβαρδίζομαι από δελτία και νέες αφίξεις. Για να πάω όμως κάπου θέλω να έχω τα εχέγγυα, να καταφτάσω με συστάσεις, να έχει πάει κάποιος φίλος και να μου έχει πει τα πώς και τα γιατί. 

Όχι, δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις, όπως επίσης δεν μου αρέσει να σκορπίζω τα χρήματά μου σε πειραματισμούς και άνευ ουσίας νεωτερισμούς.

Πάει αυτή η εποχή. Τα κάναμε. (Ή πάει αυτή η εποχή. Μάς τα κερνάγανε).

Είναι κάπως σαν την γκομενική ενηλικίωση. Όταν είσαι νέος θα παίξεις, θα φλερτάρεις, θα κάνεις εφήμερες σχέσεις, γιατί, γιατί έτσι πρέπει. Όταν όμως μεγαλώνεις, ξέρεις τι θέλεις, και θέλεις αυτό που ξέρεις.

Δεν ξέρω τι έχει πιο πολλή πλάκα, πάντως εγώ είμαι στη φάση "έξοδος ενηλικίωσης". 

Κι έτσι απόψε θα πάω στο νέο στέκι για το οποίο μιλάνε πολλοί αλλά κυρίως μου μίλησε θετικά ο φίλος μου ο Νικηφόρος, που δεν τον λες και γαλαντόμο σε τέτοια θέματα.

Και η γνώμη του είναι το δυνατό μου χαρτί. Έχω όμως κι άλλα:

- Beauty killed the beast, η Πεντάμορφη σκότωσε το Τέρας ή κάπως έτσι, δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι άνθρωποι όταν ονόμασαν το μαγαζί (μήπως την τελευταία ατάκα από τον King Kong «As always, it was beauty. Beauty Killed the Beast», ας μην κάνω την έξυπνη, το διάβασα κάπου), αλλά είναι χορταστικό και σε παραμυθιάζει άνετα.

- Σε παραμυθιάζει είπα; Χα! Στην οδό Παραμυθίας βρίσκεται, στον Κεραμεικό, και η Πεντάμορφη στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό, έχει τέλεια διακόσμηση, υπέροχα vintage έπιπλα και πρωτότυπο μπαρ. Μέχρι εδώ με έχει ξεκάθαρα. Δηλαδή θα μπορούσα να μπω σε ένα μαγαζί γιατί έχει τέλεια διακόσμηση. Θα ήθελα όμως η σχέση μας να έχει και συνέχεια.

Αυτή εδώ θα έχει γιατί:

- Έχει ωραία πρωινά που τα επιμελείται σύμβουλος ολιστικής διατροφής. Εντυπωσιάστηκες όπως εγώ;

- Στην μπάρα το σύνθημα είναι “Choose Your Cocktail Personality” και τα παιδιά εκεί φτιάχνουν πολύ ωραία κοκτέιλ. Ο Νικηφόρος το είπε και αυτό αλλά κάτι μου λέει ότι θα γυρίσω σπίτι πολύ ευτυχισμένη απόψε, τραλαλααά. 

- Τα πιάτα της κουζίνας υπογράφει ο πολύ καλός Δημήτρης Κοντόπουλος, και μπορείς να γευτείς από κάτι ελαφρύ μέχρι κάτι απολύτως χορταστικό. Καλά, εγώ εννοείται, κάτι ελαφρύ θα πάρω, έτσι για να μην με χτυπήσει και το αλκοόλ. Καταλαβαίνετε.

Φάση ενηλικίωση και στο αλκοόλ. Βρε, μπας και παραμεγάλωσα και δεν θέλω να το παραδεχτώ; Μπααα.

Info: Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, τηλ. 210 5240117 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ