Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λουκουμάδες με χιόνι

Η Μαριέτα απολαμβάνει λιακάδα και σκοτάδι, την ίδια μέρα!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ήλιος και σήμερα, μπουφάν στην κρεμάστρα, ξανά! Καταπληκτικά πράγματα, συμφωνείς; Γι' αυτό πάμε μια βόλτα, έτσι απογευματάκι, μετά το γραφείο. Μας βολεύει και τις δυο ο προορισμός, είναι Αιόλου και Αγίας Ειρήνης γωνία. Το μαγαζί έχει μια ριγέ κόκκινη-άσπρη τέντα, και σκορπάει μυρωδιές... Καλά κατάλαβες, είμαστε για Lukumades.

Το γευστικό στέκι, που έχει καταφέρει να κερδίσει τους απαιτητικούς Tripadvisorίτες και να βγει το καλύτερο Dessert Spot της πόλης, μας περιμένει με τις λιχουδιές του. Ξέρεις, με αυτά τα προσεγμένα κουτάκια που μέσα έχουν λουκουμάδες γεμιστούς με πραλίνα, μαστίχα, λεμόνι, μπανάνα, επικαλυμμένους με σοκολάτα, μέλι κλπ κλπ. Μη σου γράφω πολλά και σου τρέχουν τα σάλια, θα σου βάλω μια φωτογραφία να σε αποτελειώσω:

https://www.instagram.com/p/BaZfRw2hKPD/

Σε αυτή τη γωνία, λοιπόν, θα κάτσουμε στο μεγάλο τραπέζι, και αυτή τη φορά, πριν φτάσουν όλα αυτά τα κολασμένα πράγματα στο τραπέζι μας, θα επιλέξουμε να πούμε cheeeeeese. Ήρθαν νέες γεύσεις στο μαγαζί, και είναι αλμυρές. Δοκίμασα, και ψηφίζω δαγκωτό "Το Κρητικό" που είναι λουκουμάδες γεμιστοί με μυζήθρα. Μου ήρθε με σουσάμι και μέλι από πάνω, πραγματικά μούρλια. Εσύ, θα δεις, τώρα. Μπορεί να είσαι του "Κλασικού" λουκουμά, με σώς φέτας και μαύρο πιπέρι, ή των πιο χαρακτηριστικών γεύσεων: "Το Γλυκόξινο" (λουκουμάδες γεμιστοί με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης) ή "Το Πικάντικο" (λουκουμάδες γεμιστοί με τυροκαυτερή); Εσύ θα αποφασίσεις!

https://www.instagram.com/p/BaZgHAzncLr/?taken-by=allyougr

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγουμε με γεμάτο στομάχι. Θα κάνουμε και μια μικρή βόλτα Ερμού, να χαζέψουμε καμιά βιτρίνα, και μετά προτείνω σπίτι. Να χαλαρώσουμε, και να διαβάσουμε! Tι; Τον Χιονάνθρωπο. Το συγκεκριμένο βιβλίο του Jo Nesbo, που κυκλοφορεί όπως κι όλα τα άλλα του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, δεν το έχω διαβάσει, και μόλις το πήρα στα χέρια μου με ένα ιδιαίτερο περιτύλιγμα το οποίο αναφέρεται στην ταινία. Και την ταινία μπορεί να την δω, η αλήθεια είναι, πριν τελειώσω τις σελίδες του βιβλίου, αλλά κανένα πρόβλημα με αυτό. Ακούγοντας από κοντά τον συγγραφέα να μιλάει στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, για την μεταφορά της ιστορίας αυτής στον κινηματογράφο, πείστηκα ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. "Ο σκηνοθέτης βγήκε λίγο από το βιβλίο, έκανε μια ιστορία που είναι δική του, αλλά νιώθω ασφαλής και έτσι το στήριξα απολύτως" είπε συγκεκριμένα.

36 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μια ανατριχιαστική ιστορία: ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μαμά του. Στο σπίτι, όμως, δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωποι με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα, και ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στην διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του. 

 


 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US