Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποχαιρετισμός στα μεγάλα, ηλιόλουστα απογεύματα

Τελευταία εβδομάδα πριν από την αλλαγή της ώρας και, σύμφωνα με το δελτίο καιρού, μία από τις τελευταίες ζεστές μέρες του φθινοπώρου. H Γωγώ θα την απολαύσει οικογενειακώς πηγαίνοντας σε έναν υπαίθριο παιδότοπο.


Γωγώ Καρκάνη

Εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία που μου δίνεται για οικογενειακές δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάτι τόσο απλό όσο μια επίσκεψη στην παιδική χαρά της γειτονιάς ή, έστω, το παιχνίδι στην αυλή του σπιτιού. 

Άπειρες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη του υπαίθριου παιχνιδιού στην ομαλή σωματική και ψυχονοητική ανάπτυξη ενός παιδιού. Και το σίγουρο είναι ότι μια βόλτα σε ανοιχτούς χώρους λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για τους γονείς!

Γι’ αυτό σήμερα θα επισκεφτούμε ένα διαφορετικό παιδότοπο, την Κηποπαιδεία στην Παλλήνη (στη φωτό, kipopedia.gr). Εκτός από τα δωμάτια με δραστηριότητες για παιδιά διαφόρων ηλικιών, διαθέτει ένα μεγάλο εξωτερικό χώρο 6.800 τ.μ., που αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και την περιγραφή (είναι η πρώτη φορά που πηγαίνουμε εκεί) αποτελεί παράδεισο για τα πιτσιρίκια. 

Μεταξύ άλλων διαθέτει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδικά ξύλινα ποδήλατα, τραμπολίνο, αμμοδόχο, μια αγορά σε μικρογραφία, λαχανόκηπο, βοτανόκηπο, ένα ινδιάνικο χωριό, ένα σπίτι των χόμπιτ και ένα πειρατικό καράβι! 

Στο μεταξύ ελπίζω οι γονείς να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε, έστω και με… βάρδιες στην καφετέρια του παιδότοπου: μια εμπειρία που από τότε που ο γιος μου άρχισε να περπατάει, και ιδιαίτερα να τρέχει, έχει αναδειχθεί σε πολυτέλεια. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της μητρότητας. Μαθαίνεις να απολαμβάνεις περισσότερο τα μικρά, καθημερινά πράγματα.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί