Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ άκουσε ροκ
Αν λοιπόν αγαπάς τη ροκ σε όλες τις εκφάνσεις της, μη χάσεις τη σειρά προβολών που έχει ξεκινήσει στο Gagarin205 από αρχές Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και το Δεκέμβριο με τίτλο Gimme Shelter Film Festival (www.gimmeshelterfestival.com). Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, όπου το rock n’roll συναντά τον κινηματογράφο, κάθε Δευτέρα βράδυ προβάλλονται ταινίες και ντοκιμαντέρ αφιερωμένες σε κορυφαία ονόματα της ροκ μουσικής, όπως οι Freddie Mercury, Kurt Cobain, Pulp και Queen. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε μαγαζιά για καλό σκοπό
Για αυτό σήμερα θα κατέβουμε στο κέντρο της πόλης και θα πάρουμε δύο βραχιολάκια για να στηρίξουμε την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού και τον σύλλογο Άλμα Ζωής. Τα ωραία βραχιολάκια που φτιάχνει χρόνια τώρα ο Δούκας Χατζηδούκας, για να βάζουμε στον καρπό μας την ροζ αισιοδοξία!

*Την Τετάρτη, η Λένα έκανε βόλτα στο Κουκάκι
Για σήμερα, που όλη η μέρα είναι δική μου (και δική σου), λέω να σε πάω βόλτα αλλά και να σε κεράσω τσάι με κανέλα και γαρίφαλο στην παλιά μου γειτονιά, στη Γαργαρέτα, στο Κουκάκι. Εκεί, στην Ερεχθείου 2, είναι ένα μπιστρό που το 'χω λατρέψει. Η Βανίλια.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έφαγε λουκουμάδες
Καλά κατάλαβες, είμαστε για Lukumades. Το γευστικό στέκι, που έχει καταφέρει να κερδίσει τους απαιτητικούς Tripadvisorίτες και να βγει το καλύτερο Dessert Spot της πόλης, μας περιμένει με τις λιχουδιές του. Ήρθαν νέες γεύσεις στο μαγαζί, και είναι αλμυρές. Δοκίμασα, και ψηφίζω δαγκωτό "Το Κρητικό" που είναι λουκουμάδες γεμιστοί με μυζήθρα. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ μέτρησε ως το Επτά
Ώρα τώρα να εξερευνήσω τον χώρο της γαστρονομίας. Μια «νέα» -σχετικά- προσθήκη, στην ελληνική, σύγχρονη γαστρονομική σκηνή είναι το Επτά 7 (Ερμού 119 & Άστιγκος 10, Αθήνα). Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, το εστιατόριο Επτά 7 στο Μοναστηράκι, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30