Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα πηγαίνει στο Μέγαρο

H σημερινή βόλτα έχει εισβολή στον κόσμο του Van Gogh.



Εκθέσεις, παραστάσεις, ταινίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, και πού δεν πηγαίνουμε μαζί με την κόρη μου. Και πόσο όμορφα περνάμε! Φέτος όμως κανονίσαμε να βάλουμε στο παιχνίδι και τον μπαμπά, «να κάνουμε κάτι σαν οικογένεια», όπως αρέσκεται να λέει η 9χρονη Ιωάννα.

Τον αφήσαμε να επιλέξει τη βόλτα μας. Νομίζω πως επέλεξε σοφά: Σήμερα το απόγευμα θα πάμε «σαν οικογένεια» να δούμε την έκθεση Van Gogh Alive, The Experience, στο Μέγαρο Μουσικής.

Θα δώσουμε ραντεβού εκεί - ο μπαμπάς θα έρθει μετά το γραφείο, εμείς μετά το διάβασμα και τα γραψίματα. Τρίτη, μέρα συνήθως γεμάτη με υποχρεώσεις, αλλά τι καλά να σπας τη ρουτίνα πού και πού. Αρκεί να έχεις την κατάλληλη αφορμή.  

Διαβάζω ότι αυτή η έκθεση θεωρείται «το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς». Και είμαι σίγουρη ότι θα είναι γιατί δεν μιλάμε για μια απλή έκθεση αλλά για μια συνάντηση τέχνης και τεχνολογίας. Και στην οικογένειά μας τα αγαπάμε και τα δύο.
 

vangogh_mesa.jpg

Θα δούμε όλα τα έργα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο που θαυμάζεις τα έργα σε μια πινακοθήκη. Κοιτάζετε αλλά μην αγγίζετε. 

Εδώ διεισδύεις και αγγίζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα του καλλιτέχνη, εισβάλλεις στον κόσμο του που προβάλλεται μπρος σου με  3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες που προβάλλονται από ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα, πάνω σου, παντού. 

Θα περπατήσουμε ανάμεσα στους πίνακες, θα στροβιλιστούμε, θα χορέψουμε, θα αφεθούμε στις μελωδίες, θα ταξιδέψουμε στα μέρη όπου έζησε ο Van Gogh, θα αγγίξουμε τα ηλιοτρόπιά του, θα μπούμε καλεσμένοι στην περίφημη κρεβατομάμαρά του, θα χαθούμε στον έναστρο ουρανό του.  

Νομίζω ότι ο μπαμπάς έκανε μια σοφή επιλογή. Και ότι αυτό θα είναι ένα αξέχαστο απόγευμα. Κι ας είναι μια απλή καθημερινή μέρα. Όπως είχε πει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «θα προτιμούσα να πεθάνω από πάθος παρά από την πλήξη».
 

fuga.jpg
 

Μετά θα πάμε στο Mama Fuga να γευτούμε ιταλικές και μεσογειακές γεύσεις στον υπέροχο αυτό χώρο του Μεγάρου. Βόλτα χωρίς φαγητό για την Ιωάννα θεωρείται απλά ελλιπής.

Η ώρα θα έχει περάσει αλλά δεν θα αγχωθούμε. Η Αθήνα έχει ήδη ντυθεί δειλά δειλά στα γιορτινά της. Εμείς θα περπατάμε χεράκι- χεράκι και ακόμη κι αν ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος εμείς θα είμαστε χαμένοι σε μια υπέροχη "έναστρη νύχτα".   

*Πληροφορίες: vangoghalive.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.