Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τι ζούμε στο Μεταξουργείο;

Με αυτό το ερώτημα η Μαριέτα κάνει την σημερινή της βόλτα στην πόλη.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η καλή εβδομάδα από τη Δευτέρα! Γι' αυτό και εγώ σήμερα, θα ντυθώ λίγο καλύτερα από το πρωί, ώστε να συνεχίσω μετά το γραφείο ένα πρόγραμμα σωστό, γεμάτο αγαπημένα πρόσωπα και γέλιο.

Πρώτη στάση δουλειά. Μια λίστα γεμάτη "to-do"! Ευτυχώς το Σαββατοκύριακο πέρασε ξεκούραστα και οι μπαταρίες είναι γεμάτες. Θα τα καταφέρω, και μόλις κλείσω την πόρτα του γραφείου θα πάω προς το Μεταξουργείο. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο! 

Δεύτερη στάση Κλωστήριον (Μυλλέρου 17), με φίλες. Eλπίζω να είναι ελεύθερο το μεγάλο ξύλινο τραπέζι μπροστά στη τζαμαρία, για να χαζεύουμε έξω το δρόμο. Θα πάρουμε καφεδάκι, θα πούμε νέα, ότι χαθήκαμε, ότι δε θα ξαναχαθούμε, και μετά θα κατευθυνθούμε προς το απόλυτο μέρος για να γεμίσουμε το στομάχι μας πριν το... ταρακουνήσουμε.

Τρίτη στάση Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49)! Σίγουρα έχεις ακούσει γι' αυτό το μέρος και ο λόγος που έφτασε στ' αυτιά σου δεν είναι μόνο το ταξιδιάρικο όνομα του. Εδώ θα φας καταπληκτικά φαγητά, σε έναν απλό, παραδοσιακό χώρο, που βγάζει μια οικειότητα.

Τέταρτη στάση θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18).  Μετά τον καφέ και το φαγητό, σειρά έχει το γέλιο. Είχα υποσχεθεί στα κορίτσια ότι θα πάμε μαζί να δούμε το "Τι Ζούμε" σε κείμενα Λάμπρου Φισφή και σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη. Εγώ, το έχω δει ήδη, στην πρεμιέρα, και θα το ξαναδω! Πρόκειται για την πρώτη επιθεώρηση που γράφει ο γνωσός κωμικού, η οποία δεν έχει σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν ακούμε "επιθεώρηση". Σκετς με καθημερινούς ανθρώπους, μοναδικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς (πραγματικά μοναδικές) γέλιο, ατάκες, κουίζ... δύο περίπου ώρες γεμάτες χαμόγελο, ανάλαφρες σκέψεις και χειροκρότημα.

Μετά από όλα αυτά, δε γίνεται να μην πάει καλά η εβδομάδα! Συμφωνείς;

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram