Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια διαφορετική 17 Νοέμβρη

Η Κέλλυ φέτος θα περάσει "αλλιώς" την εθνική μας εορτή και θα κάνει τα δικά της!


Κέλλυ Νόβακ

 Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω ότι έχω… «επαναστατικά» χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω γιατί έτσι. Ναι, με πνίγει πολλές φορές το άδικο –σαν drama queen που είμαι εξάλλου-, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα με δεις να βγαίνω στους δρόμους να βρω το δίκιο μου. Εκτιμάω πολύ όμως τους ανθρώπους που το κάνουν. Απλά εγώ, δεν είμαι έτσι.

Και σίγουρα δεν τα πάω καλά με τις εθνικές εορτές. Σιχαινόμουν τις παρελάσεις από μικρή. Για εμένα, περνάνε τα λάθος μηνύματα. Σήμερα λοιπόν, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας, αλλά είναι πάνω απ’ όλα Παρασκευή. Και θα περάσω την Παρασκευή μου απλά, μη-εορταστικά, και όχι επαναστατικά. Απλά, θα απολαύσω την ημέρα αυτή και τον ερχομό του Σαββατοκύριακου όσο πιο ξεκούραστα μπορώ. Όχι, βαρετή δεν θα είναι η μέρα μου σήμερα, θα είναι παρεΐστικη, με καλό φαγητό και ποτό.

Α, και το καλύτερο; Θα τα κάνω όλα σε έναν δρόμο! Ναι, καλά διάβασες! Θα αποφύγω την κίνηση της ημέρας και την βγάλω στην αγαπημένη μου Αναπαύσεως. Ναι, στον δρόμο αυτό με την μακάβρια ατμόσφαιρα (το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και όλα τα γραφεία τελετών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, βρίσκονται εκεί), με τα τέλεια και γειτονικά όμως μαγαζάκια που με κάνουν να νιώθω ότι μεταφέρομαι σε μια άλλη Αθήνα. Μια πιο παλιά Αθήνα, πιο απλή, χωρίς οικονομικές κρίσεις και την δυστυχία που διακατέχει πλέον, τους κατοίκους της.

Πρώτη στάση το λατρεμένο Colibri (Αναπαύσεως 9, Μετς). Ένα τόσο μικρό μαγαζί προσφέρει τόσο «μεγάλες» γεύσεις! Το Colibri είναι χρόνια τώρα το τέλειο joint για να φάει κανείς λαχταριστά burger ή τέλειες πίτσες. Κοίτα, εγώ στο… burger κλίνω κάθε φορά, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να αντισταθώ στα τεράστια και λαχταριστά του πιάτα. Δεν ξέρω ποιο θα διαλέξω, μη με ρωτάς. Αλλά σίγουρα στο τραπέζι θα «παίξει» η σαλάτα με το blue cheese, η πίτσα με προσούτο, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, και πολλά κουτάκια σόδας για την χώνεψη!

Χώνεψη είπα και προσωπικά, δύο πράγματα με βοηθούν να χωνέψω το φαγητό μου. Το τζιν-τόνικ και ο χορός. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι λειτουργώ! Έφυγα λοιπόν, για Κάιν (Αναπαύσεως 22, Μετς). Όχι πώς θα χωνέψω καθόλου από το περπάτημα, γιατί το μαγαζί είναι κυριολεκτικά 2 βήματα από το εστιατόριο. Στο Κάιν τα έχουν όλα. Καθαρά ποτά, ωραία μουσική και ωραία ατμόσφαιρα. Το μόνο αρνητικό; Ο κόσμος. Πολύς! Γι’ αυτό και θα πάω από νωρίς για να βρω γωνιά στο μπαρ, για να καταφέρω να χορέψω λιγάκι αυτή την φορά!

Όλα πάντως στην Αναπαύσεως οδηγούν, ώστε να περάσω και εγώ και οι φίλοι μου μια όμορφη βραδιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.