Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Μαριέτα πήγε Μεταξουργείο
Δεύτερη στάση Κλωστήριον (Μυλλέρου 17), με φίλες. Eλπίζω να είναι ελεύθερο το μεγάλο ξύλινο τραπέζι μπροστά στη τζαμαρία, για να χαζεύουμε έξω το δρόμο. Θα πάρουμε καφεδάκι, θα πούμε νέα, ότι χαθήκαμε, ότι δε θα ξαναχαθούμε, και μετά θα κατευθυνθούμε προς το απόλυτο μέρος για να γεμίσουμε το στομάχι μας πριν το... ταρακουνήσουμε.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα αψήφισε τη βροχή
Σήμερα το απόγευμα θα πάω στο Γκάζι, σε ένα ωραίο στέκι που ανακάλυψα μια Κυριακή απόγευμα μαζί με την κόρη μου, το Flemme Rouge (Τριπτολέμου 26). Εδώ οι τύποι έχουν μια εμμονή με το ποδήλατο, και όχι μόνο στη διακόσμηση, αλλά δεν είναι και απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι ποδηλάτης για να έρθεις. Για αυτό βλέπεις λογής λογής κόσμο και όλες τις ηλικίες, και με έναν μυστήριο τρόπο, όλοι χαλαροί.

*Την Τετάρτη, η Μελίνα είδε τον Γλάρο
Ξέρω πως σε απόσταση αναπνοής από το θέατρο είναι το κομψό "Darling". Ένα καφέ εστιατόριο μπαρ που όσοι φίλοι το επισκέφτηκαν μόνο παινέματα και καλά λόγια μου είπαν. Στον πεζόδρομο της οδου Δραγάτση είναι το Darling και λέω να... εγκατασταθώ σ' αυτό από το απόγευμα, να χαλαρώσω με τις μουσικές του και να γευτώ ένα από τα καινούργια cocktails του, πριν τον Γλάρο. Ή μήπως μια βότκα με βάλει καλύτερα στο... κλίμα της παράστασης; Θα δείξει. 

*Την Πέμπτη, η Γωγώ "πήγε" Μιζούρι
Σήμερα δεν θα παραλείψω όμως να δω και ένα τουλάχιστον επεισόδιο από την καινούρια σειρά που έχω ανακαλύψει, με τίτλο «Ozark»: Ένας οικονομικός σύμβουλος (Jason Bateman) αναλαμβάνει το ξέπλυμα χρημάτων ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών αλλά κάτι πηγαίνει πολύ άσχημα στη συνεργασία τους και τότε ο πρώτος αναγκάζεται να καταφύγει στην ομώνυμη του τίτλου περιοχή του Μιζούρι προκειμένου να σώσει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε burger
Πρώτη στάση το λατρεμένο Colibri (Αναπαύσεως 9, Μετς). Ένα τόσο μικρό μαγαζί προσφέρει τόσο «μεγάλες» γεύσεις! Το Colibri είναι χρόνια τώρα το τέλειο joint για να φάει κανείς λαχταριστά burger ή τέλειες πίτσες. Κοίτα, εγώ στο… burger κλίνω κάθε φορά, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να αντισταθώ στα τεράστια και λαχταριστά του πιάτα. Δεν ξέρω ποιο θα διαλέξω, μη με ρωτάς. Αλλά σίγουρα στο τραπέζι θα «παίξει» η σαλάτα με το blue cheese, η πίτσα με προσούτο, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, και πολλά κουτάκια σόδας για την χώνεψη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;