Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νέος Κόσμος, μια Ωραία, ένα κεμπάπ και ο Pico!

Η Λένα, σήμερα, βλέπει θέατρο, διαβαζει και ...απολαμβανει  το καλύτερο κεμπάπ της πόλης! 


Λένα Γρηγορίου

Τι μέρες ζούμε;  Πόσο ταραγμένες και παρανοϊκές; Κάνω ευχή κάθε στιγμή, κάτι ν’ αλλάξει: ο Ερντογάν, ο Τραμπ, η λογική που έγινε τρελή,  η στάση των "μεγάλων", το δικό μας βόλεμα, οι θέσεις τους, η σκέψη μας, εμείς, οι άλλοι… Ψάχνω τρόπους να χαρώ. Τους βρίσκω και σε μια στιγμή τους χάνω.

Σήμερα, είπα να… αδειάσω λίγο. Να κατέβω σε χώρους και στέκια που με κάνουν να αισθάνομαι, σ’ ένα μεγάλο κομμάτι, ο εαυτός μου. Έτσι, αποφάσισα πως μετά το γραφείο, θα πάρω το μετρό και θα πάω στον Νέο Κόσμο. Εκεί που ήταν η μεγάλη μου βόλτα όταν ήμουν πιτσιρίκα. Και θα πάρω μαζί μου και την έκπληξη της ημέρας μου. Ένα βιβλίο. Μου το  χάρισαν λες και μέσα από κόσμους νοερούς, κάποιοι διάβασαν τη σκέψη μου.  «Η Τέχνη της Ηρεμίας»* είναι ο τίτλος του βιβλίου και τo ’χει γράψει ένας πολυταξιδεμένος, άγνωστος σ’ εμένα, Βρετανός συγγραφέας, ο Pico Iyer. Απ’ότι πρόλαβα να διαβάσω στο οπισθόφυλλο, ο Pico ταξιδεύοντας από τα νησιά του Πάσχα και την Αιθιοπία ως την Κούβα και το Κατμαντού, ερευνώντας τις ζωές των ανθρώπων, αλλά και έχοντας απρόσμενες συναντήσεις, όπως για παράδειγμα με τον Λέοναρντ Κοέν, ανακάλυψε πως λίγες μόνο στιγμές ηρεμίας σ’ ένα δωμάτιο, μπορεί να αποτελούν την απόλυτη περιπέτεια. Μια περιπέτεια χωρίς κίνηση! Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και παίρνω μαζί μου στη βόλτα μου τον Pico ως αντίδοτο κατά του στρες!

texniiremias.jpg

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα είμαι κατά τις 21.00μμ. Εκεί (Αντισθένους 7 & Θαρύπου), για την πρεμιέρα του "Mute". Το περιμένω καιρό. Άκουσα γι αυτό από τον άνθρωπο που είχε την ιδέα του έργου και πολύ μου κίνησε το ενδιαφέρον Ο "άνθρωπος" είναι ο ευφυής, γοητευτικός  και ταλαντούχος Γιώργος Χρυσοστόμου. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί, ο ίδιος σκηνοθετεί (τον εαυτό του) μαζί με τη Σοφία Πάσχου. "Θα είναι μια παρασταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις...  Ένας άνθρωπος που κυνηγάει το μυαλό του, ο ήρωας. Ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις...".  Δεν σου κρύβω πως είμαι πολύ, μα πολύ, περίεργη να δω , ν' ακούσω, να μαντέψω, να φανταστώ.

Μετά την παράσταση έχω αποφασίσει να γευτώ το καλύτερο κεμπάπ της πόλης! Στον Tomas! Eίναι δυο βήματα απ’ το θέατρο, σ’ ένα στενό του Νέου Κόσμου (Σαρκουδίνου 49) και «δημιουργός» του είναι ο Αρμένης Τόμας. Ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και τώρα συνεχίζει ο γιος του ο Μάριος. Από δίπλα κι ο Τόμας, φιλόσοφος της γαστριμαργίας! Το «πειραγμένο» λιβανο-αρμένικο κεμπάπ του, είναι,  λένε,  το πιο νόστιμο, το πιο ψαγμένο, αλλά και το πιο ελαφρύ!  Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!
 

kebab.jpg
 

Ως την άλλη μας βόλτα, θέλω να πιστεύω πως θα έχει γίνει και κάτι καλό σ’ αυτή την πόλη.

Φιλιά

*Εκδόσεις KEY BOOKS

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.