Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Just a perfect day

H Κέλλυ περνάει μια όμορφη, χαλαρή Παρασκευή.


Κέλλυ Νόβακ

Ένα πράγμα πρέπει να ξέρεις για εμένα: λατρεύω το «έξω». Μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες, να βγαίνω το βράδυ, να απολαμβάνω το ποτό μου, το φαγητό μου, με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, μέχρι το πρωί αν χρειαστεί. Το απολαμβάνω, τι να κάνω;

Ε, λοιπόν σήμερα, είναι μια από αυτές τις ημέρες, αλλά τα πράγματα θα είναι ήρεμα, χαλαρά, απολαυστικά, χειμωνιάτικα. Και αυτές τις βόλτες τις αγαπώ εξίσου. Μου δίνουν την ευκαιρία να περάσω λίγο χρόνο με τον εαυτό μου ή με τους φίλους και απλά να ευχαριστηθώ την στιγμή. Και ειδικά, μετά από μια εβδομάδα γεμάτη στρες και πολλή δουλειά, το να περάσω την ημέρα μου έτσι, είναι αυτό που χρειάζομαι! Και επειδή ξέρω ότι το χρειάζεσαι και εσύ, σου προτείνω να με ακολουθήσεις!

Κατευθείαν μετά την δουλειά, θα πάω για φαγητό! Θέλω κάτι «κόζικο», απλό και ανεπιτήδευτο. Θα πάω στο Flower (Δορυλαιου 2, Αθήνα) στην πλ. Μαβίλη. Κλασικό στέκι. Και γενικά, κλασικός προορισμός η Μαβίλη, για τέτοιες περιπτώσεις. Στο θέμα μου όμως: το Flower είναι ο τέλειος ο προορισμός αν θέλεις να απολαύσεις πίτσα με πολύ λεπτή ζύμη (έτσι είναι η αυθεντική ιταλική πίτσα, οεο!), παρέα με το κρασάκι σου! Αυτή με το προσούτο και καραμελωμένα κρεμμύδια θα ταιριάξει άψογα με το κόκκινο (μπουκάλι φυσικά) κρασί που θα πάρουμε με την παρέα, για να πιούμε.

Μετά από ποολλλλύυυυυ κουβέντα, λωλάδες (όπως λέμε και στο χωριό μου) και αρκετό κρασί (ένα μπουκάλι ίσον κανένα), θέλω η βραδιά να συνεχιστεί με έναν όμορφο περίπατο. Αγαπώ να περπατάω στην πόλη μας το βράδυ, ειδικά στην Πλάκα. Και ειδικά τώρα που είναι στολισμένοι οι δρόμοι! Νομίζω ότι οι βόλτες σε αυτή τη γωνιά της Αθήνας είναι κάτι σαν τον «ψυχολόγο» μου. Από την στιγμή που πατήσω το πόδι μου στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και συνεχίσω στα στενά της Πλάκας ξαφνικά «αδειάζω».

Είναι η ενέργεια αυτής της περιοχής (είναι δυνατό να μην έχει ενέργεια εξάλλου, η καρδιά της Αρχαίας Ελλάδας;) που λίγα βήματα να κάνω εκεί, και όλα φεύγουν. Όλα τα άγχη, όλες οι στεναχώριες, οι κακές σκέψεις. Όλα. Και μένουν μόνο τα καλά. Μόνο μια ευχάριστη διάθεση. Και για να συμπληρώσω την χαλαρή και ευχάριστη αυτή διάθεση, μπορεί να κάνω και μια στάση σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου καφέ στην Αθήνα, την Αμάλθεια (Τριπόδων 6, Πλάκα). Ένα ζεστό τσάι «Πρίαμος» (με κανέλα και πιπερόριζα) και ένα κομμάτι cheesecake και όλα μου υπόσχονται μια τέλεια ημέρα. Μια τέτοια ημέρα που οφείλουμε να την προσφέρουμε στον εαυτό μας, κάθε τόσο.

Και φυσικά μια τέτοια ημέρα, έχει και το τέλειο “soundtrack”. Θα παίζει στο repeat.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30