Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Και...και...και χρόνια πολλά !

Και τρώει (έξω) και πίνει (στον Χολαργό) και βλέπει ταινίες  ( at home),  η Λένα


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα  είναι μια Τρίτη αλλιώτικη από τις άλλες. Διότι και είναι τ' Άη Γιιαννιού και γιορτάζουν λατρεμένοι μου άνθρωποι και  διότι το μεσημέρι, είμαι καλεσμένη (ναι, καλεσμένη) σε ένα μαγαζί που καιρόοοο τώρα ονειρεύομαι να πάω! Πού; Μμμ, πίσω από το Χίλτον. Οδός Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 2. Τι είναι εκεί; Ένα από τα πιο... σοφά (και ψαγμένα) εστιατόρια της (όμορφης) πόλης μας: η Cookoovaya. 
 

coo2.jpg

Με σύνθημα "wise cuisine", η σοφή Κουκουβάγια... καταστρώνει ένα μαγικό μικρό μενού και υπόσχεται αληθινό και πεντανόστιμο φαγητό, που -από την αρχή μέχρι το τέλος του- παράγεται εντός: από τα ψωμιά και τα φαγητά μέχρι τα παγωτά και τα ζυμαρικά. Αφεντικά και συνέταιροι στην ίδια κουζίνα είναι 5 από τους κορυφαίους του είδους, που αποτελούν την εγγύηση για τη νοστιμιά των πιάτων: το δίδυμο Λιάκου (Base Grill, Travolta), ο Περικλής Κοσκινάς (Mylos, Αλάτσι), ο Μάνος Ζουρνατζής (Cuccina Povera) και ο Michelin-Νίκος Καραθάνος (Hytra). Ανυπομονώ να απολαύσω τις δημιουργίες τους, σ' αυτό το πανέμορφο, ψηλοτάβανο, ευρύχωρο περιβάλλον που -με τόση αγάπη- έχουν δημιουργήσει.  
 coo1.jpg
 

Και μετά το πολύ και καλό φαγητό, ένα γρήγορο απογευματινό ποτάκι επιβάλλεται. Που θα το πιούμε σήμερα; Στον Χολαργό και συγκεκριμένα στο αγαπημένο (μου) Bootleg (Φανερωμένης 8). Πρόκειται για ένα all day bar, που ξεκινάει με καφέδες και τσάι για το πρωί, συνεχίζει με απολαυστικά hot dog, σαλάτες και κρύα πιάτα για το μεσημεράκι και ολοκληρώνει την ημέρα -ή μάλλον τη νύχτα- με cocktails που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Εργοστασιακό design συνδυασμένο άψογα με ρετρό στοιχεία, lockers (;) για τους πελάτες, φιλόξενο προσωπικό και καλές τιμές είναι μερικά μόνο από τα "δυνατά" στοιχεία αυτού του μαγαζιού, που από τότε που άνοιξε έχει ανακηρυχτεί σε ένα από τα πιο hot spots της περιοχής! Για σήμερα (και επειδή είναι ακόμα νωρίς) θα προτιμήσω ένα κοκτέιλ. Την επιλογή θα την αφήσω στους (ευγενέστατους) bartenders του!  

Το βράδυ, θα με βρει στο σπίτι μου, στον καναπέ μου με ένα μπολ ποπ κορν. Θα...λιώσω στις ταινίες . NOVA  και ...ξερό ψωμί!  Άβυσσος η ψυχή της Λένας, τι ψάχνεις….

Ως την επόμενη Τρίτη, καλές βόλτες και πολλά φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.