Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Σφίγγα, μια λέξη, η Λίνα κι ο Βασίλης

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, θα συναντήσουμε σήμερα τον "Δρόμο που μιλάει".


Μελίνα Αδαμοπούλου

Τη Λίνα την ξέρω χρόνια. Την αγαπάω και τη θαυμάζω. Ναι, για τη Λίνα Νικολακοπούλου, σου λέω. Του «Μαμά γερνάω», της «Σωτηρίας της ψυχής», του «Να σου λερώνω το φιλί», κι άλλων κι άλλων εκατοντάδων μαγικών τραγουδιών. Είναι όπως τη φαντάζεσαι: υπέροχη! «Με λογισμό και μ’ όνειρο», που θα’λεγε κι ο ποιητής. Η Λίνα, λοιπόν, που ησυχία δεν έχει και που όλο και κάτι σκαρώνει, φέτος, όπως και πέρσι, οργανώνει με τους φίλους της , κάθε Τετάρτη, βραδιές λόγου και μουσικής.Στη «Σφίγγα». Μια μουσική σκηνή στο «ερωτικό» κέντρο της ερωτικής μας πόλης (Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής) που σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιά μπουάτ, ομορφαίνει τα βράδια μας.

Στη Σφίγγα, λοιπόν, θα με βρεις απόψε . Με τη Λίνα Νικολακοπούλου τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χρηστακάκη και τον καλεσμένο τους , τον αγαπημένο συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη.  Αυτόν που με το «Τάλγκο» του ονειρευτήκαμε και που , τώρα, που γύρισε από το Παρίσι  και ξανα-είναι «δικός μας» Αθηναίος, με την «Πρώτη λεξη» του και το «Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα» μας μαθαίνει την «πραγματική» ζωή ενός βιβλίου.
 

melinain.jpg 

Τα δυο, αυτά, βιβλία του Αλεξάκη, έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία γιατί μοιάζουν με κομμάτια ενός παζλ που ο αναγνώστης καλείται να συναρμολογήσει και να φτιάξει την ιστορία. Οι λέξεις , που τόσο γοητευτικά παίζει μαζί τους ο Αλεξάκης, γίνονται και για μας ένα είδος παράξενου παιχνιδιού.

Σκέψου, λοιπόν τώρα, να έχεις  μαζί τη Νικολακοπούλου και τον Αλεξάκη  στο δικό τους μαγικό παιχνίδι με τις λέξεις.

Γι αυτό σου λέω. Απόψε θα με βρεις στη Σφίγγα.
 

tsali.jpg
 

Και να μην ξεχάσω να σου πω πως στη  συνέχεια  της συζήτησης το λόγο έχει η μουσική και το τραγούδι.
Το μουσικό σύνολο "ΚουΑRΤέτο" και ο  Γιάννης Παλαμίδας με την  Αργυρώ Καπαρού και τον Θοδωρή Βουτσικάκη. Γιατί η μουσική είναι ένας τρόπος να υπάρχουμε και το τραγούδι ένας τρόπος για να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη.


 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου