Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καφές, θαύμα και αναμνήσεις

Η Μαριέτα παίρνει την καλή της διάθεση μαζί με ένα βιβλίο, και πάει για καφέ και ταινία.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σταγόνες βλέπω στο αμάξι, έβρεξε το βράδυ. Το είπαν και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα χαλάσει. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι θα μείνουμε μέσα; Νο, no, no. Κάθε άλλο! Θα αδράξουμε την ευκαιρία για βόλτα ιδανική για μουντές μέρες.

Ξεκινάμε από Σεπόλια, και X.O.M. Αυτή την πολύ προσεγμένη καφετέρια, που εκπέμπει μια ζεστασια, διαλέγω για πρωινό καφεδάκι σήμερα. Θα καθίσω σε ένα από τα πολλά ξύλινα τραπεζάκια, κατά προτίμηση σε ένα στρογγυλό, και θα πάρω το καφεδάκι μου. Θα χαζέψω λίγο πόσο ωραίο είναι το ξύλο στη διακόσμηση, θα παρατηρήσω τις ιδιαίτερες λάμπες, το παλιό ραδιόφωνο, αλλά και τις λεμονιές στο δρόμο. Και μετά, θα βγάλω από την τσάντα το "Θαύμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Καφές στο αριστερό χέρι, σελίδες στο δεξί. Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω "ρουφήξει" πραγματικά. Εδώ και λίγες ώρες ακολουθώ μια νοσοκόμα, η οποία φροντίζει ένα κοριτσάκι το οποίο υποστηρίζεται ότι ζει 4 μήνες χωρίς τροφή. Προσευχές, συναισθήματα, μυστήριο... Το ενδιαφέρον μου είναι αμείωτο όσο πλησιάζω προς το τέλος. Θάνατος ή σωτηρία; Αποκάλυψη ενός μυστικού ή κρύψιμο της αλήθειας; Λογικά σήμερα θα πάρω την απάντηση, αφού δεν μου έχει μείνει πολύ για το τέλος. 

Με την απάντηση στο μυαλό μου και ακόμα ένα ωραίο βιβλίο στη λίστα των "διαβασμένων" μου, θα συνεχίσω με υποχρεώσεις, και δουλειές. Αυτά, βέβαια, μέχρι το βράδυ, που έχω κανονίσει σινεμά. Jumanji έχει το σημερινό κινηματογραφικό μου μενού. Την παλιά ταινία την λάτρεψα.  Ελπίζω και η καινούργια, με τον δικό της τρόπο, να καταφέρει να με κάνει να πω το ίδιο! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.