Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πόσα μπορούμε να συγχωρέσουμε για χάρη της φίλιας;

Η Γωγώ, στη σημερινή της βόλτα, θα πάρει την απάντηση.


Γωγώ Καρκάνη

Ο Τζεφ και ο Νταν είναι δύο άνδρες γύρω στα σαράντα, παλιοί συμφοιτητές και καλοί φίλοι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουν συναντηθεί ούτε μία φορά αλλά η επικοινωνία τους περιορίζεται σε ένα επιπόλαιο chat μέσω των social media. 

Όταν όμως τελικά κανονίζουν να βγουν για έναν καφέ, ανακαλύπτουν ότι τους χωρίζει ένα μεγάλο ρήγμα. Ο Τζεφ είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός, ενώ ο Νταν βαθιά συντηρητικός και επικριτικός. Η συνάντησή τους από ευχάριστη συγκυρία θα μεταμορφωθεί σε βασανιστική εξομολόγηση…

Αυτή είναι η υπόθεση της μαύρης κωμωδίας του Άλλεν Μπάρτον «Σε μια…μέρα», που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Μαύρο Κουτί / Black Box του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως 27/2, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550, 210 3418579, www.mcf.gr), σε σκηνοθεσία Σόφης Παπαδοπούλου και με τις ερμηνείες του Κίμωνα Φιορέτου και του Φάνη Παυλόπουλου. 

]

Poster_new.jpg
 

Είναι η σημερινή επιλογή μου, καθώς το έργο, που ξεκίνησε την πορεία του το 2013 από το Λος Άντζελες, διακρίθηκε μεταξύ άλλων ως ένα από τα δέκα Καλύτερα Νέα Θεατρικά Κείμενα από το LA Weekly («Φανταστείτε ένα έργο γραμμένο από τον Τζορτζ Μπέρναρντ Σω τον 21ο αιώνα», γράφει χαρακτηριστικά), ενώ έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Εδιμβούργο, το Κάνσας. 

Με επίκεντρο μια ανδρική φιλία, το «Σε μια… μέρα» θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους, ανεξαρτήτως φύλου, όπως: Μπορεί μια μακροχρόνια φιλία να επιβιώσει σε πείσμα εκ διαμέτρου αντιθέτων πεποιθήσεων; Στο βωμό της, μπορεί κάποιος να συγχωρέσει ή και να δεχτεί τα πάντα; Ταυτόχρονα όμως, δεν του λείπουν οι πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου