Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα δίνει ραντεβού με 5 άντρες

...για ένα σουβλάκι στο Hoocut.



Η αλήθεια είναι ότι έχω γράψει έναν εντελώς άλλα γι’ άλλα τίτλο-υπότιτλο. Οκ, αυτή είμαι. Μετά από έναν χρόνο στο allyou.gr (χρόνια πολλά, βρε αγάπες) με ξέρεις πια. 

Για αυτό, θα σου μιλήσω ανοιχτά. Όταν ξέρεις πού είναι μαζεμένοι οι άντρες οι σωστοί, οι τίμιοι, με ποδιά βρώμικη και κούτελο καθαρό, και είναι και σεφ, πας. Δεν το αναβάλλεις. Δεν βάζεις μπροστά τους μικροσυντηρητισμούς σου. Δεν σκέφτεσαι τι θα πει ο κόσμος. 

Δεν καταπιέζεις την ανάγκη σου για καλό σουβλάκι. Τέλος.

Είμαι πολύ μη μου άπτου εγώ με τέτοια. Βρίσκομαι δηλαδή στο κέντρο της πόλης και η κόρη μου μού ζητάει σουβλάκι. Η χειρότερή μου. Γενικά, σε ό,τι έχει να κάνει με φαγητό απ’ έξω, έχω ένα κάρο ενδοιασμούς. Ή τύψεις μετά με ολίγη βαρυστομαχιά.  

Σημαντικό να στα πω αυτά, καθώς εύκολη δεν με λες στο φαγητό. Και γενικά, αλλά ούτε στο φαγητό. 
 

Hoocut_mesa.jpg 

Σήμερα θα πάω στο Hoocut, true pitta που άνοιξε μόλις χθες, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τη γνωστή. Ναι, τσιγγέλι και κοπή, hook και cut, και μια dream team, μια ομάδα που παίζει και κερδίζει, οι σεφ του Cookoovaya, Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος (μια μικρή αδυναμία εδώ), Περικλής Κοσκινάς Βαγγέλης Λιάκος και Σπύρος Λιάκος.

Τι σκέφτηκαν αυτοί οι απίστευτοι τύποι να κάνουν; Σουβλατζίδικο. Αλλά τι σουβλατζίδικο; Κάτσε να κάνω ένα σκονάκι, να δω τι γράφει ο φίλος μου και food editor Βασίλης Δημαράς που έχει πάει καλεσμένος. 

Σουβλατζίδικο (θέλω λίγο να το επαναλάβουμε για να αρχίσουν οι σιελογόνοι αδένες να εργάζονται, ευχαριστώ) στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό, με αρτοποιείο, κρεοπωλείο και μανάβικο εντός. Στο αρτοποιείο ετοιμάζονται και ψήνονται οι πίτες (οκ, με έχουν κερδίσει ήδη), στο κρεοπωλείο κόβεται το κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, προβατίνα) και ψήνεται μπροστά σου ενώ τα λαχανικά έρχονται από το μανάβικο, φρέσκα φρέσκα. 

Λίγο έλεος στον συντάκτη που γράφει αυτό το κείμενο μεσημεριάτικα.
Ένα με προβατίνα το τσάκιζα τώρα.

Hoocut: Πλ. Αγ. Ειρήνης 9, Αθήνα, τηλ. 210 3240026. 

  
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;