Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

It's only love!

...με Caffe Verona, αστέρια (απ' το Λίβερπουλ), ταλιατέλες (του έρωτα), Ντε Μποττόν και σαξόφωνο...


Λένα Γρηγορίου

Για να σου πω την αλήθεια μου, αυτόν τον (ξενόφερτο) Βαλεντίνο, ποτέ μου δεν τον... πήγα. Πολύ φλούφλης, πολύ "σον σον", πολύ έξω από την ψυχολογία τη δική μου και πολύ μακριά από όλα όσα θέλω να βροντοφωνάζουν "σ' αγαπάω", ήταν είναι και θα είναι για μένα. Δε λέω και τα λουλούδια αγαπάω και τις σοκολάτες λατρεύω και τρελαίνομαι να μου κάνουν δώρα, αλλά όλη αυτή την ερωτική (;) υστερία που ανήμερα 14 του Φλεβάρη απλώνεται στην πόλη, δεν την μπορώ.

Παρ' όλ' αυτά, κι επειδή εσύ μπορεί αυτόν τον κυριούλη (τον Βαλεντίνο) να τον αγαπάς και να τον γιορτάζεις κι επειδή δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω, (άσε που θέλω και να εξακολουθείς να με διαβάζεις...) , σήμερα KAI θα με κεράσω καφέ, απαλό και φλογερό(!) ΚΑΙ θα με πάω σινεμά σε ταινία ρομαντική ΚΑΙ θα μου αγοράσω το βιβλίο του Αλαιν Ντε Μποττόν για τον έρωτα ΚΑΙ θα κλείσω τη μέρα μου με ιταλικό φαγητό συνοδεία σαξόφωνου! Θα κάνω δηλαδή, ό,τι θα έκανα μια οποιαδήποτε όμορφη Τετάρτη που πάμε βόλτα μαζί!
 

cofee14.jpg
 

ΚΑΦΕΣ: Πού πας χωρίς καφέ; Με ρωτάει κάθε πρωί ο καλός μου, και μου βάζει κάτω απ' τη μύτη μου την ωραία (μαύρη) κούπα μου γεμάτη μυρωδάτο ζεστό καφέ! Σήμερα, όμως, θα τον... απαρνηθώ και θα πιώ τον καφέ μου στα Starbucks! Μα, με κάλεσαν! Για τον καφέ της αληθινής αγάπης (λέει), τον Caffe Verona , που με την πλούσια γεύση του υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι αισθήσεων! Άσε που αν αποφασίσω να πιώ μια φλογερή Melted Hot Chocolate, με mocha sauce και κομμάτια σοκολάτας, πληρώνω μία αλλά παίρνω δύο! Εραστές της σοκολάτες και φανατικοί του καφέ, προσέλθετε. Σε όποιο Starbucks αγαπάτε και σας βολεύει. Κερνάνε!

ΒΙΒΛΙΟ: Mήπως, τελικά, τα ρομαντικά μας όνειρα, μας δυσκολεύουν υπερβολικά τη ζωή μας; Εννοείται πως το έχεις αναρωτηθεί κι εσύ. Ε, σήμερα που θα αγοράσω το "Χρονικό του Έρωτα", του Αλαιν ντε Μποττόν (Εκδόσεις Πατάκη), θα μας λύσω το μυστήριο. Και θα μπορώ να σου πω ακόμα κι αν ο έρωτας είναι “κεραυνός" ή "δεξιότητα". Στο πρώτο Public που θα βρω θα μπω να το αγοράσω. Και θα ξεκινήσω απόψε κιόλας να το διαβάζω.
 

dvolta14.jpg
 

ΣΙΝΕΜΑ: "Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ", είναι η ταινία που διάλεξα για σήμερα. Θα τη δω στο Έμπασσυ (Πατρ. Ιωακειμ 5) στις 6 (αμέσως μετά το γραφείο). Πεθύμησα να δω ρομάντσο και είμαι σίγουρη πως η ταινία του Πολ Μακ Γκίγκαν με πρωταγωνίστρια την Ανέτ Μπένιγκ, και θα με συγκινήσει και θα μου αρέσει.

ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Λατρεύω το ιταλικό φαγητό! Pasta & pizza δώσε μου και πάρε μου την ψυχή! Το Frankie ( Σκουφά 42) το αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Ζεστό, όμορφο, αυθεντικό με υπέροχα ιταλικά πιάτα. Απόψε, λεει, έχει και ειδικό μενού! Θα το εκμεταλλευτώ, λοιπόν . Θα έχει και live σαξόφωνο (από τον Φώτη Αθανασίου). Τρομερός συνδυασμός! Ταλιατέλες, ραβιόλια, σοκολάτα, φράουλες υπό τους ήχους μαγικού σαξόφωνου! "Splendid", που έλεγε και η Πάστα Φλώρα (Μαίρη Αρώνη) στην (υπέροχη) Τρελή, τρελή οικογένεια!!!
 

pasta.jpg
 

Ως την άλλη Τετάρτη που θα τα ξαναπούμε να είσαι χωμένη στο allyou.gr. Πολλά θα μάθεις, πολλά θα δεις!

Φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»