Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Love is in the… Bite!

Αν και καθυστερημένα, η Κέλλυ απολαμβάνει την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου με λίγο nigiri και πολλή αγάπη από τον… καλό της!


Κέλλυ Νόβακ

Ας το ξεκαθαρίσουμε από τώρα. Δεν είμαι φαν του Αγ. Βαλεντίνου. Οk, ξέρω ότι δεν είμαι η πρώτη που το λέει αυτό. Γιατί όμως θα μου πεις; Γιατί να ασχοληθείς, εφόσον βρίσκεις αυτή την βραδιά τόσο cheesy και αναίτια ρομαντική; Θα σου πω. Γιατί love is in the air. Ναι, έγινε κι αυτό και για πρώτη φορά στην ζωή μου και λέω να το ζήσω! Όσο κι αν σιχαίνομαι τα «Χρόνια μας πολλά αγάπη μου» και αυτά τα σαχλά.

Γι’ αυτό και θα γιορτάσω την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, σήμερα, δύο ημέρες μετά. Είναι η μικρή μου επανάσταση αυτή αν θες στην commercialized αυτή ημέρα (ναι, εκφράζω όλο μου τον κυνισμό, εδώ, τώρα, σε εσένα).

Άλλη μια μικρή «επανάσταση» θα κάνω, με την επιλογή του εστιατορίου. Ή μάλλον της κουζίνας που επέλεξα για να πάω με τον… καλό μου! Άλλοι βρίσκουν ρομαντισμό στα… “pasta pesto” ή στην “crème brule” σε σχήμα καρδιάς. Εγώ, τον βρίσκω σε εκπληκτικά Californian rolls και τα tuna maki και την αγαπημένη μου miso soup!

Πάμε βόλτα στην… πλατεία λοιπόν, (της Νέας Σμύρνης, ποια άλλη;) όπου έχω κλείσει ένα ρομαντικότατο, αντι-ρομαντικό τραπέζι στο Boa Wok & Sushi Bar (25ης Μαρτίου και Ειρήνης 2, Νέα Σμύρνη). Ακόμα κι αν χάσαμε το -απ’ ότι φαινόταν- εκπληκτικό “Valentine's Rose” που είχαν την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, δημιουργία του chef (και MasterChef) Λάμπρου Βακιάρου, δεν πειράζει. Θα δοκιμάσουμε πιάτα από τον υπόλοιπο μακροσκελή κατάλογο.

Η φίλη μου η Νικολέττα που έχει «τιμήσει» δεόντως το μαγαζί στο παρελθόν, μου πρότεινε να δοκιμάσω από το μενού που έχει συνθέσει ο εν λόγω chef για το μαγαζί, το Nigiri με σολομό, Asian mayo και φύλλα shiso, αλλά και το Tempura Obsession με γαρίδα tempura και αβοκάντο με το οποίο μου υπόσχεται ότι θα πάθω… obsession!

Επειδή όμως οι τιμές του μαγαζιού το επιτρέπουν, στο τραπέζι θα «πέσει» σίγουρα και το Spicy Tuna, αλλά και το Salmon Teriyaki –γιατί πολύ απλά λατρεύω την sauce teriyaki. Τα γλυκανάτα σχόλια μεταξύ μας και τα κρατήματα των χεριών by candlelight, θα… «ξεπλύνει» άψογα λίγο σάκε το οποίο θα συμπληρώσει τέλεια όλο το… sushi experience!

Αλλά μιας είπα να την γιορτάσω για πρώτη φορά την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, μετά το απολαυστικό γεύμα θα προσφέρω στον σύντροφό μου και το εθιμοτυπικό δώρο... «λόγω της ημέρας!!» (που έλεγε και ο Αντωνάκης στην ταινία «Η δε γυνή να φοβάται τον άνδρα»).

Να σου πω την αλήθεια μου, το δώρο μου είχα σκοπό να ήταν μια βραδιά στην όπερα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην κεντρική αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η κλειστή προβολή του ντοκιμαντέρ «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα» του οποίου η Oriflame ήταν Υπερήφανη Υποστηρίκτρια! Παρόλα αυτά, η Oriflame μου προσέφερε ένα… χέρι βοηθείας ώστε να βρω εναλλακτική λύση στο δώρο που έκανα τελικά στον σύντροφό μου!

Πήρα λοιπόν, την σειρά NovAge Men, της Oriflame η οποία περιλαμβάνει 4 προϊόντα (μία face gel lotion, κρέμα ματιών, ένα ενυδατικό booster, ένα καθαριστικό και απολεπιστικό cleanser ΚΑΙ ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα!). Όλα αυτά (ok εκτός από τα μανικετόκουμπα φυσικά) έχουν δημιουργηθεί με καινοτόμες βιοενεργές τεχνολογίες και αντιμετωπίζούν τα σημάδια της κούρασης, ρυτίδες, την τραχιά υφή, αφυδάτωση, έλλειψη ελαστικότητας και ομοιομορφίας. Μόνο καφέ δεν ψήνει απ’ ότι καταλαβαίνεις το σετ, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα του καλού μου!
 

boa_01.jpg
 

Μια χαρά την «έβγαλα» αυτή την γιορτή τελικά. Ανώδυνα (για εμένα την αντι-ρομαντίκ!), αλλά νιώθοντας αγαπητή!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ