Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εξοχικά Κούλουμα σε αθηναϊκό προάστιο

Σήμερα η Γωγώ θα εκδράμει με τα πόδια, στο κατάφυτο Κτήμα Αρίστη στο Χαλάνδρι, που φιλοξενεί ένα πλήθος δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.


Γωγώ Καρκάνη

Ως κάτοικος Αγίας Παρασκευής νιώθω τυχερή που μια σύντομη πεζοπορία μπορεί να με βγάλει στους πρόποδες του Υμηττού, αλλά και σε άλλους κοντινούς προορισμούς που μου καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το Κτήμα Αρίστη (ktimaaristi.com), κοντά στο σταθμό του μετρό «Αγία Παρασκευή», το οποίο σήμερα κάνει Κούλουμα «φιλικά» προς όλη την οικογένεια.

Το Κτήμα Αρίστη, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς: πουλάει βιολογικά προϊόντα δικής του παραγωγής, διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας, μαγειρικής κ.λπ. για παιδιά και ενήλικες, νοικιάζει χώρους για παιδικά πάρτι και για άλλες εκδηλώσεις, φιλοξενεί κατά καιρούς συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια, ενώ παράλληλα διαθέτει το δικό του καφέ, το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί από Τετάρτη μέχρι Κυριακή για να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θέα στα δέντρα και στα περιβόλια του κτήματος.

Τις Δευτέρες είναι, κανονικά, κλειστό στο κοινό, με εξαίρεση σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, που η καντίνα Food Truck, γνωστή για τους παραδοσιακούς γκεζλεμέδες της, θα σερβίρει σαρακοστιανές γεύσεις. Στο μεταξύ μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος στο εργαστήρι κατασκευής χαρταετού της ομάδας «Από το μηδέν στο άπειρο», να παρακολουθήσουν την παράσταση του μάγου Tolto και να μυηθούν σε μυστικά της κηπουρικής. Και μια γεύση από φύση, δηλαδή, για όλη την οικογένεια, και δραστηριότητες σε έναν ασφαλή, περιφραγμένο χώρο, οι οποίες θα κρατήσουν τα πιτσιρίκια απασχολημένα. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.