Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα ταξίδι στη Βραζιλία

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα βρεθεί σήμερα η Γωγώ μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας στην Πρεσβεία της Βραζιλίας.


Γωγώ Καρκάνη

Σήμερα ονειρεύομαι, για ακόμα μία μέρα, εξωτικά ταξίδια, σε ηλιόλουστες παραλίες με απέραντη άμμο και φοινικόδεντρα. Θα ταξιδέψω στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που είναι αυτό και πολύ περισσότερα: μια μεγαλούπολη με πολλά πρόσωπα.

Όχημά μου θα γίνει η έκθεση φωτογραφίας της Ελισάβετ Κατσαμάκη «Τα πορτρέτα και οι φιγούρες του φωτός», που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Casa Do Brazil (Πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας, (Βασιλίσσης Σοφίας 23, Αθήνα, ισόγειο) και που θα συνεχιστεί μέχρι τις 6/4 (καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10-17.00).

Η Ελληνίδα φωτογράφος επιχειρεί να παρουσιάσει δύο πτυχές της ζωής στο Ρίο Ντε Τζανέιρο: την αληθινή ζωή στις φαβέλες, και την ονειρική εικόνα των παραλιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Να υπογραμμίσει το νόημα της ζωής, το φως και τις σκιές της, και μέσα από αυτήν την αντίθεση να αναδείξει την ικανότητα της ανθρώπινης ψυχής να βρίσκει τα φτερά της μακριά από τον υλισμό.

themysteriousring.jpg

«”Τα Πορτρέτα και οι Φιγούρες του Φωτός” είναι μία εκλεπτυσμένη ματιά στο πως οι αντιξοότητες και o εορτασμός συνθέτουν την βραζιλιάνικη ψυχή», σχολίασε για την έκθεση ο Εντουάρντο Ντος Σάντος, πρέσβης της Βραζιλίας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πραγματικά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος και από μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της φωτογράφου (portraitsandfiguresoflight.com), οι εικόνες της Κατσαμάκη έχουν καταφέρει να συλλάβουν κάτι από το περίφημο βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο.

Να σημειώσω ότι η έκθεση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα: όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τις δωρεές θα διατεθούν στα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας στη Βραζιλία που «τρέχει» η βρετανική ActionAid.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια