Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*H Γωγώ έκανε κούλουμα στην Αγ. Παρασκευή
Ως κάτοικος Αγίας Παρασκευής νιώθω τυχερή που μια σύντομη πεζοπορία μπορεί να με βγάλει στους πρόποδες του Υμηττού, αλλά και σε άλλους κοντινούς προορισμούς που μου καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το Κτήμα Αρίστη (ktimaaristi.com), κοντά στο σταθμό του μετρό «Αγία Παρασκευή», το οποίο σήμερα κάνει Κούλουμα «φιλικά» προς όλη την οικογένεια.

*H Αλεξάνδρα πήγε Γκάζι
Κι έτσι σήμερα θα κατέβουμε στον Κεραμεικό παρέα με τη φίλη μου που σου έλεγα και θα δούμε μια έκθεση-ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία, το «160 χρόνια made in Greece». Τι θα δούμε εκεί και τι θα κάνουμε εκεί; Δεν φαντάζεσαι!
Θα κάνουμε μια βόλτα σε όλη την έκθεση και θα αγγίξουμε πραγματικές πρώτες ύλες όπως αλουμίνα, βωξίτη, χάλυβα, τιτάνιο

*Η Λένα έφαγε στο Χαλάνδρι
Σ' ένα ήσυχο στενάκι, πολύ κοντά στην Πλατεία Κένεντι, υπάρχει μία πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, με έναν κουκλίστικο μικρό κήπο, στολισμένο με λευκά φωτάκια. Το όνομα της "Μπεμπέκα" (Διονύσου 16, Χαλάνδρι). Κι αν νομίζεις ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού, θα σε διαψεύσω, καθώς και το εσωτερικό είναι εξίσου όμορφο. Κάνε εικόνα: 3 δωμάτια σπιτιού, με υπερβολικά ψηλό ταβάνι, "ζεστό" φωτισμό και ιδιαίτερη διακόσμηση στους τοίχους (δεν θα σου αποκαλύψω τις λεπτομέρειές τους -ΑΞΙΖΕΙ να τις ανακαλύψεις από κοντά). Όσο για το φαγητό; Πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές, ιδιαίτερα μαγειρευτά αλλά και πλούσια σχάρα. 

*Η Μαριέτα συζήτησ για βιβλία
Πάμε, λοιπόν, στα Ανω Πετράλωνα, "Επί της Δεξαμενής". Να κάτσουμε σε ένα ήσυχο τραπέζι, να έχουμε τη τζαμαρία μπροστά μας, και να συζητήσουμε για το "Σ΄άφησα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις αν σου αρέσουν οι ιστορίες μυστηρίου βγαλμένες από τη ζωή.

*Η Κέλλυ έφαγε το καλύτερο σουβλάκι
Αναρωτιέμαι, σήμερα, που μου «έχει μυρίσει» ένα ωραίο καλαμάκι, πού υπάρχει το καλύτερο στην πόλη; Ή τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Και βρίσκω αμέσως την απάντηση. Ένα είναι το μέρος: Ο Έλβις (Πλαταιών 29, Μεταξουργείο).

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.