Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Παρασκευή αφιερωμένη στη… σπατάλη

Η Κέλλυ απολαμβάνει τη μέρα της κάνοντας δώρα στα αγαπημένα της πρόσωπα και στον εαυτό της!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι κάποιες φορές που με πιάνει κάτι. Και ειδικά τώρα που μπήκε η άνοιξη και μεγάλωσε και πάλι η μέρα, έχω άλλη διάθεση. Ξέρω ότι σε πιάνει και εσένα αυτό το αίσθημα της αισιοδοξίας, της χαράς και της ανάγκης να κάνεις πράγματα! Να βγεις έξω, να βρεθείς με τους φίλους σου, να πας έναν όμορφο περίπατο, ένα ταξιδάκι ή απλά να πας μέχρι το κέντρο της Αθήνας και να κάνεις ψώνια!

Ναι, μπορείς να με κρίνεις όσο θέλεις, αλλά σήμερα θα υπακούσω στον καταναλωτικό δαίμονα που κρύβω μέσα μου και, θα κάνω μια βόλτα στην αγορά. Αν βοηθάει στην εικόνα μου, να ξέρεις ότι δεν θα ψωνίσω μόνο για εμένα, αλλά θα κάνω και όμορφα δώρα και για τα αγαπημένα μου πρόσωπα –όχι γιατί κάποια συγκεκριμένη περίσταση, απλά γιατί μου αρέσει να κάνω δώρα!

Θα πάρω το μετρό και θα κατέβω Σύνταγμα. Θέλω να περπατήσω λίγο και θα απολαύσω την όμορφη μέρα, αλλά σκοπός μου σήμερα είναι να συνδυάσω τα ψώνια μου με λίγη… ψυχαγωγία!

Θα περπατήσω λοιπόν, μέχρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Είναι από τα αγαπημένα μου μουσεία στην Αθήνα και όποτε βρίσκω λίγο χρόνο, πάντα το επισκέπτομαι, μόνο και μόνο για τον εκπληκτικό του χώρο αλλά και την εντυπωσιακή μόνιμη έκθεση που έχει στον 1ο όροφο. Η Συλλογή Κυκλαδικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό υψηλής ποιότητας μαρμάρινων ειδωλίων και αγγείων, ορισμένα από τα πρωιμότερα χάλκινα αντικείμενα στο Αιγαίο, πήλινα αγγεία καθημερινής και τελετουργικής χρήσης και πολλά άλλα εκθέματα.

Το μουσείο έχει και ένα αρκετά «προχωρημένο» Gift Shop, το Cycladic Shop το οποίο δεν έχει απλά τα τυπικά στυλό και μολύβια με το όνομα του μουσείου τυπωμένο επάνω τους. Έχει και εξαιρετικά έργα τέχνης από σύγχρονους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τις συλλογές του Μουσείου και έχουν δημιουργήσει ανοιξιάτικα είδη για το σπίτι, κεραμικά, έξυπνες κατασκευές, χειροποίητα αντικείμενα και μοναδικά κοσμήματα! Τα ψώνια μου λοιπόν, θα ξεκινήσουν από εδώ, μιας και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα πανέμορφα αυγά που θα κάνουν τέλεια διακοσμητικά για το σπίτι, ειδικά τώρα το Πάσχα;

cycladicshop_01.jpg

Πριν «μαξάρω» την πιστωτική, θα φύγω γρήγορα από το μουσείο και θα κάνω την καθιερωμένη βόλτα στα μαγαζιά της Ερμού. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τον κόσμο να περπατάει στην φημισμένη αγορά της Ερμού, είτε απολαμβάνοντας μια ωραία βόλτα, είτε κάνοντας τα ψώνια τους. Εγώ θα κάνω λίγο κι απ’ τα δύο. Θα περπατήσω με ένα καφέ στο χέρι, θα κοιτάξω τις βιτρίνες και ότι αν κάτι μου κεντρίσει το ενδιαφέρον θα μπω μέσα. Ξέρω βέβαια με απόλυτη σιγουριά πάντως, ότι θα σταματήσω στην βιτρίνα της PANDORA (Ερμού 37) και μάλιστα ότι θα μπω και μέσα στο μαγαζί για να ψωνίσω!

Το brand κοσμημάτων πέρα από το γεγονός ότι έχει πάντα πανέμορφες βιτρίνες, μόλις κυκλοφόρησε και την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων από χρυσό. Τα κοσμήματα είναι από ασήμι 925ο , επιχρυσωμένα με 18Κ και τα σχέδια εκπληκτικά! Έχω ήδη δει τη “Shine” συλλογή στο e-shop του brand και έχω «σταμπάρει» ένα εκπληκτικό χρυσό δαχτυλίδι. Βέβαια, δεν νομίζω ότι θα αντισταθώ μόνο σε αυτό το κόσμημα, αλλά θα κατευνάσω την καταναλωτική μου μανία, αγοράζοντας ένα καινούργιο charm, για να συμπληρώσει στο βραχιόλι της, η αδερφή μου!

Η βόλτα μου θα συνεχιστεί κάνοντας λίγο ακόμα window shopping και απλά χαλαρώνοντας μέσα από αυτό τον όμορφο, ανοιξιάτικο περίπατο.

Δεν χρειάζομαι εξάλλου τίποτα περισσότερο για να απολαύσω αυτή την θαυμάσια Παρασκευή!

Κεντρική φωτό: Πάρις Ταβιτιάν @Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, 2017

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.