Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κανάλια, κυκλάμινα και βανίλια

Η Μαριέτα απολαμβάνει τον ήλιο σε αγαπημένα σημεία της Αθήνας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Τέλος το Πάσχα αλλά όχι και τέλος οι βόλτες! Ο ήλιος είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι μας βοηθάει να έχουμε περισσότερη όρεξη για έξω. 

Σήμερα, λοιπόν, γι' αυτό το "έξω" προτείνω σημεία αγαπημένα. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Νομίζω ότι η μέρα είναι ιδανική για μερικά πάνω - κάτω, πλάι στα κανάλια. Να νιώσουμε λίγο ότι οι μέρες που θα περνάμε ώρες πλάι στη θάλασσα, δεν αργούν. Να μη ξεσυνηθίσουμε κιόλας την εξοχή που απολαύσαμε το Πάσχα.

Αφού κάψουμε θερμίδες με το περπάτημα, θα σε πάρω να πάμε Κουκάκι αγαπημένο. Όχι όπου κι όπου. Σε ένα από τα καλύτερα φαγάδικα της γειτονιάς, με υπέροχο σπιτικό φαγητό και χαμογελαστό προσωπικό. Τα κυκλάμινα στην είσοδο θα μας... πουν καλησπέρα και εμείς θα συνεχίσουμε προς τα μέσα για να φάμε για τα καλά, σε μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα. Αν δεν κατάλαβες ακόμα, σου μιλάω για το στέκι "Δύο δεκάρες η Οκά" (Δημητρακοπούλου & Αναστασίου Ζίννη 29-31).

Και για να ολοκληρωθεί η βόλτα μας, ένα καφεδάκι είναι ό,τι πρέπει, ειδικά όταν ο προορισμός είναι η "Βανίλια" (Bεΐκου 40 και Ερεχθείου 2). Εδώ θα απολαύσουμε τον καπουτσίνο μας και το μοναδικό πάντρεμα παραδοσιακού ελληνικού καφενείου με το γαλλικό bistrot!

Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.