Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ έκανε βόλτα στη Σαντορίνη
Σήμερα λοιπόν θα εξερευνήσω χωριά στην ενδοχώρα, άγνωστα σε κάποιους παρόλο που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα Φηρά και την Οία: τη βενετσιάνικη πυργοπολιτεία Πύργο, στο παρελθόν πρωτεύουσα του νησιού. Το Εμπορειό (κεντρική φωτό) με το καλοδιατηρημένο κάστρο του, που ατενίζει από ψηλά τη θάλασσα της Περίσσας. Τον Καρτεράδο με τα εμβληματικά καπετανόσπιτα. 

*Η Λένα χάζεψε το Ηρώδειο
Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο Ηρώδειο, θα κάνουμε μια στάση. Θα ανεβούμε τα σκαλάκια και θα καθίσουμε για λίγο στα βραχάκια. Με εικόνες και μουσικές να περνάν απ’ τα μάτια και τα αυτιά μας. Θυμήσου ό,τι αγάπησες πιο πολύ εδώ. Όπερες, συναυλίες, μπαλέτα… Με παρασύρει η άνοιξη, το ξέρω και γίνομαι λίγο πιο πολύ μελό απ’ όσο μου επιτρέπω… Θα μου το συγχωρήσεις, όμως, ε;

*Η Μαριέτα περπάτησε δίπλα στο κανάλι
Θα έλεγα να ξεκινήσουμε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Νομίζω ότι η μέρα είναι ιδανική για μερικά πάνω - κάτω, πλάι στα κανάλια. Να νιώσουμε λίγο ότι οι μέρες που θα περνάμε ώρες πλάι στη θάλασσα, δεν αργούν. Να μη ξεσυνηθίσουμε κιόλας την εξοχή που απολαύσαμε το Πάσχα.

*Η Κέλλυ το έριξε έξω
Πάμε σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά της Αθήνας –που by the way σερβίρει τέλειο brunch, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό. Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός) είναι σίγουρα από τα πιο interesting και dreamy μέρη να επισκεφθεί κανείς είτε είναι “brunch o’ clock”, είτε απλά happy hour και θέλεις να ξεκινήσεις την διασκέδαση, αμέσως μετά την δουλειά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα