Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα κατεβαίνει στο κέντρο

Παρέα με ένα τσάι, το λάπτοπ της και πολλά βιβλία.



Φτάνουμε με την Ιωάννα στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο, κάνουμε δυο βήματα, κοντοστέκεται. «Η Αθήνα είναι τόσο όμορφη» λέει. «Αλλά έχει εγκληματικότητα», συμπληρώνει. Και συνεχίζουμε να περπατάμε. 

Κι όμως, πώς να σταθείς μακριά από το κέντρο της πόλης όταν γίνονται τόσο ωραία και τόσο πολλά δρώμενα; 

Σήμερα θα ξεκινήσω από το πρωί, και θα φτάσω με το μετρό (που δεν απεργεί σήμερα), στον πεζόδρομο της Κοραή. Εκεί όπου θα με περιμένει ο πωλητής της Σχεδίας με το τεύχος του μήνα, εκεί όπου μυρίζει πάντα καφές και cinnamon rolls από τα διπλανά μαγαζιά.

Θα περάσω από το κατάστημα γωνστής αλυσίδας ενδυμάτων, θα ρίξω μια ματιά μέσα. Αλήθεια, πόσος κόσμος ψωνίζει ένα απλό πρωινό, πάντα εντυπωσιάζομαι από αυτό και από τα πλήθη στις καφετέριες, ημέρα καθημερινή και ώρες εργάσιμες. 

Θα βρεθώ σε λίγα λεπτά στην Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, σε έναν από τους πιο δροσερούς κήπους της πόλης, στο Black Duck Garden, όπου με έχει καλέσει η φίλη μου η Μυρτώ να μου συστήσει τα καινούρια Nestea και να βρεθούμε #BackToEssentials.

Σε αυτή την αστική όαση θα παραμείνω και μετά τη λήξη του event, θα έχω μαζί μου το λάπτοπ μου, θα καθίσω μόνη σε ένα τραπεζάκι και θα κάνω την Μαύρη Πάπια my office for today. 

Και τι office! Ιστορικό, καθώς αυτός ο κήπος ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας, εδώ εγκαταστάθηκε το 1837 ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας Όθωνας, εξού και το συγκρότημα των κτιρίων ονομάζεται «παλαιό παλάτι».

Ελπίζω να συγκεντρωθώ και να γράψω τα θέματά μου, γιατί μπορεί άνετα το μυαλό μου να ταξιδέψει στην εποχή που η Αμαλία έκανε βόλτα στον κήπο με τις τέσσερις εισόδους, δροσιζόταν δίπλα στο σιντριβάνι ή φύτευε έναν φοίνικα, που ζει ακόμα. Ο φοίνικας.

Εδώ είναι και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στο οποίο ομολογώ ότι δεν έχω μπει ποτέ. Μήπως να γιόρταζα την Ημέρα των Μουσείων λίγες μέρες νωρίτερα και να έμπαινα αυτή τη φορά; Χμ, θα δω. 

Στις 7.30μ.μ. πάντως σίγουρα θα πάω μέχρι το Σινεμά «Δεξαμενή», όπου στο πλαίσιο της ενότητας «Διαβάζοντας παντού», και σε συνεργασία της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ πραγματοποιείται η εκδήλωση «Λάκης Κουρετζής - Από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση και το θεατρικό παιχνίδι στην παράσταση θεάτρου για παιδιά». 

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Λάκη Κουρετζή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους Μάνο Κοντολέοντα, Zaklin Raskolnikov και συντονίστρια την Δρ. Μάγκυ Μοτζολή, ενώ στη συνέχεια, οι σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα αποσπάσματα από τα έργα του συγγραφέα.

Μια ενδιαφέρουσα και χαλαρή μέρα στην τόσο όμορφη, αν και με εγκληματικότητα, πόλη μας.

Black Duck Garden: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5 - 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3252396

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα