... Χίλια συγγνώμη σας εύχομαι... - AllYou.gr

Search

... Χίλια συγγνώμη σας εύχομαι...

Με χαμόγελο στην Πεσμαζόγλου, στη Στοά του Βιβλίου και στο Polis Art Cafe.

16 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Μελίνα Αδαμοπούλου

...κι ο Μάης καλά κρατεί, δεν μπορώ να πω. Με τις βροχούλες του, με τις ψυχρούλες του, με τις συννεφιές του, αλλά και με τις λιακάδες του και με τις ξαφνικές του ζέστες και με τις ξαστεριές του! Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις βόλτες μας στην πόλη, εκτός, ίσως, από την πόλη την ίδια... Σκέψου το και θα δεις πως έχω δίκιο. Αυτή η πόλη, που το ξέρεις πόσο την αγαπώ, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, αυτές τις μέρες, σ' εμένα τουλάχιστον, δείχνει παράξενη και μίζερη.  Γκρινιάζω΄ A, όχι! Σταματάω αμέσως, βάζω το καλο μου χαμόγελο, παίρνω αγκαλιά την καλή μου διάθεση και ξεκινάω Στοά του Βιβλίου, Polis Art Cafe και συνάντηση με παλιούς φίλους για την παρουσίαση ενός βιβλίου.

Η Πεσμαζόγλου, ανάμεσα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου , (το νούμερο 5 της Πεσμαζόγλου, συγκεκριμένα) είναι ένας δρόμος που για μένα έχει πολλές μικρές και μεγάλες ιστορίες. Εκεί η Στοά του Βιβλίου, με τα μικρά βιβλιομάγαζα, αλλά και με την Αίθουσα Λόγου να απορροφάνε πολλές από τις ώρες και τις μέρες μου. Εκεί και το Θέατρο Τέχνης, η ανάμνηση του Κάρολου Κουν, οι παραστάσεις ψυχής, η αποκάλυψη του σύγχρονου θεάτρου. Εκεί και το Polis Cafe. Ψηλά, στην ταράτσα. Παρουσιάσεις βιβλίων, ραντεβού με φίλους, καφέδες, κουβέντες που κρατάν ως το πρωί. 

stoa1.jpg

Εκεί θα με βρεις σήμερα.Από νωρίς το απόγευμα. Για χάζι, ενημέρωση, καφέ και μετά για την... Αννα Χ. Για ένα βιβλίο, δηλαδή. Το πρώτο μυθιστόρημα ενός ανθρώπου που τον ξέρω και τον ξέρεις χρόνια, γιατί τραγουδάμε τους στίχους των τραγουδιών του. Σου μιλάω για τον Βασίλη Γιαννόπουλο, που απόψε στο Polis Art Cafe, παρουσιάζει την "Αννα Χ" του...

Ανάμεσα σ' αυτούς που θα μιλήσουν για τον Γιαννόπουλο, θα είναι ο Ηλίας Μπενέτος. Ο Ηλίας  έχει μια ιστορία πολλών χρόνων στο χώρο του τραγουδιού, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση.. Και κάτι που για μένα σημαίνει πολλά:  ήταν ο άνθρωπος δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Παραγωγός  και, φίλος του. Chapeau!
 Δεν ξέρω πόσο από το χιούμορ του, θα επιτρέψει στον εαυτό του ο Ηλίας να βγάλει απόψε μιλώντας για τον Βασίλη Γιαννόπουλο, αλλά είμαι σίγουρη πως θα μας τον "γνωρίσει" με τον καλύτερο τρόπο.

annax.jpg

Το "χίλια συγγνώμη σας εύχομαι", που έβαλα στον τίτλο της βόλτας μας, είναι η φράση που μου είπε όταν μας σύστησαν για πρώτη φορά. Γελούσα τόσο πολύ, μ' αυτή τη φράση που την καθιερώσαμε και σαν σλόγκαν, μεταξύ μας.

Δεν την εχω διαβάσει ακόμα την Αννα Χ. Κάπου είδα να λέει ο ίδιος ο Γιαννόπουλος πως η ιστορία του ήρωα του είναι ένα μπρα ντε φερ της τρέλας με τη λογική. Φαντάζομαι πως θα είναι μια ερωτική ιστορία. Θα μπορώ να σου πω την επόμενη φορά που θα πάμε βόλτα μαζί.
Μέχρι τότε, να χαίρεσαι τον Μάη με τα πολλά του πρόσωπα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!