Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

From Koukaki with love

Η τέλεια μέρα για βόλτα σήμερα. Ακόμα κι αν ο καιρός είναι άστατος.


Κέλλυ Νόβακ

Μένω στα Νότια Προάστια, οπότε για εμένα το Κουκάκι ήταν πάντα μια γειτονιά στην οποία από μικρή κυκλοφορούσα. Ίσως να ήταν και η μόνη περιοχή που λόγω της κοντινής απόστασης από το πατρικό μου, όταν ήμουν teenager, οι γονείς μου, μου επέτρεπαν να βγω για το occasional σινεμά-φαγητό με τους φίλους από το σχολείο.

Τώρα όμως, το Κουκάκι έχει αλλάξει πολύ από τις εποχές που πήγαινα εκεί με τους φίλους μου και κρυβόμασταν στα πάρκα για τις πρώτες… «κρυφοκάπνες». Τώρα πια είναι από τις περιοχές που πολύς κόσμος επιλέγει για την διασκέδασή του, μιας και πολλά ωραία μαγαζάκια έχουν ανοίξει και προσφέρουν ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης με την παρέα, ενώ πίνεις το ποτό σου.

Εγώ λοιπόν, σήμερα θα την «βγάλω» εκεί. Παρασκευή είναι εξάλλου και με την κούραση της εβδομάδας να… βαράει κόκκινο, το Κουκάκι είναι η τέλεια περιοχή για να περάσεις μια fun, χαλαρή βραδιά.

Μετά την δουλειά λοιπόν, με λίγους φίλους έχουμε ραντεβού στο 7 Cactus (Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι). Μπορεί στο γνωστό streetfoodαδικο να μαζεύεται η μισή Αθήνα κάθε Κυριακή πρωί για να απολαύσει το νόστιμο brunch που σερβίρει, εγώ σήμερα όμως θα αντισταθώ στο πρωινό του και θα επιλέξω κάτι πιο appropriate για dinner.

Στο τραπέζι θα «παίξουν» σίγουρα πιάτα όμως η ντοµατοσαλάτα από πολύχρωµα τοµατίνια, κρεµµύδι και αγγούρι πάνω σε αλµυρό κέικ από σπανάκι, πράσο και λουκάνικο πράσου Τρικάλων, οι χωριάτικες πατάτες και οπωσδήποτε το πικάντικο τραχανότο µε καλαθάκι Λήµνου και σύγκλινο.

Για να σβήσει η δίψα της καυτής αυτής βραδιάς, επόμενος σταθμός είναι το Monsieur Barbu (Φαλήρου 59, Κουκάκι) το οποίο είναι walking distance από το εστιατόριο. Άλλος ένας λόγος που αγαπώ το Κουκάκι είναι αυτός. Μπορείς να κάνεις τα πάντα στην περιοχή, χωρίς να πάρεις καν το αυτοκίνητο!

Aγαπώ το Barbu για διάφορους λόγους. Αρχικά, για την χαλαρότητα και το πόσο ανεπιτήδευτο είναι το μαγαζί. Έπειτα, για τα νόστιμα και πολύ φθηνά κοκτέιλ του! Ίσως γι’ αυτό κι όλη η γειτονιά να μαζεύεται τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια εκεί, γεμίζοντας τα τραπεζάκια στον δρόμο και συμβάλλοντας στο να έχει το μαγαζί ωραία vibes.

Με ωραία διάθεση λοιπόν, κι εγώ θα απολαύσω το ginger mojito μου και θα αφήσω την κούραση να «βγει» από το σύστημά μου, όσο κουβεντιάζω όμορφα με το παρεάκι περί ανέμων και υδάτων.

Φωτό: instagram @monsieurbarbu.ath

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;