Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ κατέβηκε Μεταξουργείο
Εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του δήμου της Αθήνας, στο Ελληνορώσων, έξι φίλοι γύρω στα σαράντα μαζεύονται, μια φορά τον μήνα, για ένα «μπασκετάκι». Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο απόγευμα, στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο. Και κάπου εκεί, από ένα φαινομενικά ρουτινιάρικο σκηνικό, αρχίζει να ξετυλίγεται η υπόθεση του έργου «Εθνικός Ελληνορώσων», του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, μια παράσταση που ξεκινάει σαν κωμωδία, αν και με εύστοχο και συχνά πικρό χιούμορ, για να περάσει, με σημείο καμπής ένα αναπάντεχο, τραγικό γεγονός, από όλη την γκάμα των συναισθημάτων, τόσο για τους ήρωές της όσο και για τους θεατές της, όπως περίπου συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή.

*Η Αλεξάνδρα ψήφισε Λατινική Αμερική
Πού το πήγα, πού το έφερα, και σήμερα έχω δώσει ραντεβού σε ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο που βρίσκεται πολύ κοντά μου, στο Περιστέρι, σερβίρει κουζίνα και ποτά Λατινικής Αμερικής και λέγεται La Casa Azul. Ναι, σωστά το σκέφτηκες. Ως La Casa Azul είναι το μουσείο της Φρίντα Κάλο στη γειτονιά Coyoacan στο Mexico City, με τους περίφημους τοίχους του στο μπλε του κοβαλτίου, εκεί όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε με τον Diego Rivera η μεγάλη καλλιτέχνιδα.

*Η Λένα βούτηξε στα βιβλία
Σήμερα, λέω να χαθώ στους διαδρόμους και στα ράφια του BooksPlus (Books+ , Πανεπιστημίου 37), και  να γίνω ένα με τη μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού. Δεν ξέρω ακόμα ποια και πόσα βιβλία θ’ αγοράσω, διότι έχω κι ένα budget η γυναίκα, που δεν μπορώ παρά να το σεβαστώ (!!!), αλλά σίγουρα θα περάσω κάμποση ώρα στα τρία επίπεδα του βιβλιοπωλείου, ψάχνοντας. Και, εννοείται πως θα θυμηθώ (ξανά) τον Μπόρχες που έλεγε πως "τα βιβλία είναι η προέκταση της φαντασίας και της μνήμης μας"

*Η Μαριέτα το έριξε στο φαΐ
Και επειδή ξέρω ότι θα με πάρει βράδυ, την παρέα μου θα την φέρω επίσης βόρεια, για να πάμε στα Friday's της περιοχής, που είναι αγαπημένα. Θα παραγγείλω το αγαπημένο μου Jack Daniel's Chicken Alfredo και θα απλωθώ στον καναπέ με την γνώριμη αίσθηση του "πόσο ωραία πέρασα και σήμερα". 

*Η Κέλλυ βγήκε Κουκάκι 
Μετά την δουλειά λοιπόν, με λίγους φίλους έχουμε ραντεβού στο 7 Cactus (Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι). Μπορεί στο γνωστό streetfoodαδικο να μαζεύεται η μισή Αθήνα κάθε Κυριακή πρωί για να απολαύσει το νόστιμο brunch που σερβίρει, εγώ σήμερα όμως θα αντισταθώ στο πρωινό του και θα επιλέξω κάτι πιο appropriate για dinner.

 

*Kεντρική φωτογραφία 7 Cactus Facebook

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός