Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ θα τρέξει στην 3η σκυταλοδρομία λόγου
Σε αυτή τη σειρά εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αθηνών, συνολικής διάρκειας ενός χρόνου, οι συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο, από διαφορετική κατηγορία λόγου (ποίηση, μυθιστόρημα, ιστορία, βιογραφία κ.λπ.). Στη συνέχεια καλούν το συγγραφέα του σε έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη σκυτάλη. Στην επόμενη εκδήλωση, αυτός ο συγγραφέας επιλέγει, προσκαλεί και παρουσιάζει τον επόμενο δημιουργό.

*Η Αλεξάνδρα δροσίζεται by the pool
Θα πάω σε ένα μέρος υπέροχο, με θέα την Ακρόπολη, παρακαλώ! Στην πισίνα του ACRO Pool Side στο Γκάζι. Ναι, στο Γκάζι, καλά διάβασες. Διάβασα ότι ανοίγει στις 10 το πρωί και το σκέφτομαι σοβαρά. Να πάω νωρίς ή μήπως αργά το μεσημέρι για να πετύχω και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα; Αυτό δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Έτσι κι αλλιώς η πισίνα είναι ανοιχτή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...

*Η Μελίνα κάνει μια καλοκαιριάτικη βόλτα
Κατεβαίνω την Ερμού και στρίβω αριστερά σ’ ένα μικρό κάθετο στενό. Στον αριθμό 5 σταματάω, σπρώχνω την ξύλινη πόρτα και βρίσκομαι στην πιο εναλλακτική αυλή της πόλης. Ένα αίθριο – αυλή του 1870. Είναι το TAF (TheArt Foundation) -(Νορμανού 5, Μοναστηράκι)- που μπορείς, από τις 10 το πρωί, να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου, ν’ ακούσεις μουσική jazz και soul και να ηρεμήσεις διαβάζοντας, ρεμβάζοντας ή κουβεντιάζοντας. Mου αρέσει εδώ. Είναι όμορφα, ήρεμα και χαλαρά. Στα  δωμάτια που υπάρχουν στο κτίριο, σχεδόν πάντα,  φιλοξενούνται εκθέσεις. Και βέβαια το TAF είναι στέκι πολλών καλλιτεχνών και, γενικά, πολλών δημιουργών και ανθρώπων από το χώρο της Τέχνης.

*Η Τίνα κοιτάει τα δέντρα
Αυτό που ξεκινά σαν βόλτα καταλήγει σχεδόν πάντα με μένα ακίνητη κάτω από κάποιο δέντρο. Να το κοιτάω, να του μιλάω... Κάτι με συνεπαίρνει στα δέντρα. Ότι είναι πολύ ακίνητα. Ότι με καλούν να γείρω πάνω τους. Είναι το παράστημα. Ναι, αυτό είναι. Πάντα θαύμαζα το παράστημα.

*Η Κέλλυ μυρίζει βασιλικό κάτω από την Ακρόπολη
Μυρίζω βασιλικό και τρελαίνομαι. Κοιτάω κατάματα τον καυτό ήλιο και δεν με νοιάζει αν τυφλωθώ, απολαμβάνω τις ακτίνες που ακουμπάνε το σώμα μου. Ακούω γέλια στους δρόμους και συζητήσεις του τύπου «πότε φεύγεις για διακοπές» και αναπτερώνεται το ηθικό μου. Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι η αγαπημένη μου εποχή.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand