Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα αγοράζει δώρο γάμου

Και στο σπίτι φυσάει κυκλαδίτικος αέρας.



Οι βδομάδες του Ιουλίου έχουν αρχίσει να γίνονται ολίγον τι βαριές, το νιώθεις κι εσύ; Αυτή η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές μοιάζει με το κινέζικο βασανιστήριο της σταγόνας. 

Δεν θα το αφήσω όμως να περάσει έτσι. Διανύω την περίοδο «το παιδί είναι κατασκήνωση» και όχι, δεν είναι τόσο ιδανικά όλα όσο μπορεί ίσως να φανταστείς. Δουλεύω από το σπίτι, προσπαθώ να βγάλω όσο περισσότερη δουλειά μπορώ για τις ανάγκες των σάιτς στις διακοπές, και παράλληλα κάνω δουλειές, πάω σε υπηρεσίες, λήγω υποχρεώσεις.

Μια από αυτές είναι ένα δώρο που πρέπει να πάρω σε μια καλή μου φίλη που παντρεύεται στο Ναύπλιο. Δεν με παίδεψε και πολύ η σκέψη γιατί την ξέρω καλά, έχω πάει στο σπίτι της, αυτό που πλέον θα μοιράζεται με τον αγαπημένο της, γνωρίζω το γούστο της. 

Και έτσι σήμερα η βόλτα μου θα είναι διαδικτυακή. Θα μπω στο e-shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και θα επιλέξω για εκείνη ένα ξεχωριστό αντικείμενο που θα χαρεί να βάλει στον χώρο της.

Εδώ θα τα βρω λίγο σκούρα ή μάλλον θα τα βρω όλα μπλε και λευκά, καθώς η νέα καλοκαιρινή  συλλογή του Cycladic Shop φωνάζει Κυκλάδες πιο δυνατά από όσο το φωνάζω εγώ όταν ονειρεύομαι καράβια, νησιά και θάλασσες.  

cycladic_mesa.jpg

Θα πάρω τον χρόνο μου και θα χαζέψω όλα τα χρηστικά αντικείμενα που σχεδιάζονται κυρίως για το Cycladic Shop από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές-κάποιοι από τους οποίους έχουν τα εργαστήριά τους στις Κυκλάδες. Κεραμικά χειροποίητα με απλές φόρμες και καμπύλα σχήματα, φτιαγμένα με παραδοσιακές τεχνικές, βασισμένα στις λιτές γραμμές των Κυκλάδων και της κυκλαδικής τέχνης.

Πόσο τα αγαπώ, πόσο θα ήθελα και εγώ ένα τέτοιο δώρο, κι ας μην παντρεύομαι, βρε παιδιά!

Έχω την αίσθηση ότι αυτό το δώρο θα εκτιμηθεί πολύ- κυρίως εάν σκεφτώ ότι το όνειρο της φίλης μου είναι ένα μικρό, ολόλευκο σπιτάκι σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Να κάθεται στην βεράντα του με τον καλό της και να αγναντεύουν το γαλάζιο που δεν τελειώνει πουθενά.

Σαν την αγάπη την αληθινή. 

Πληροφορίες:

www.cycladic.gr

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα 
T: 210 7228321-3 
www.cycladic.gr
Το Cycladic Shop λειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου: 
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά
Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ


 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30