Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στο «Παρίσι» και ένα παγωτό μηχανής, παρακαλώ!

Η πιο καλοκαιρινή βόλτα περιλαμβάνει πάντα θερινό σινεμά. Σωστά;


Κέλλυ Νόβακ

Eίναι σχεδόν τέλη Ιουλίου και ακόμη δεν έχω πάει θερινό σινεμά. Το πιστεύεις; Ίσως να έφταιγε το γεγονός ότι όλον τον Ιούνη έβρεχε. Όπως και να έχει σαν σινεφίλ και λάτρης των θερινών σινεμά, είμαι αδικαιολόγητη.

Γι’ αυτό και σήμερα θα κάνω την αρχή, πηγαίνοντας στοχευμένα. Εξηγώ: Θα βρω πρώτα το σινεμά και μετά την ταινία. Ένας από τους αγαπημένους μου χώρους στην Αθήνα, το καλοκαίρι λοιπόν, είναι το Cine Paris (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα). Σίγουρα είναι κι εσένα –αν έχεις πάει και έχεις δει το μέρος-, και πολλών ακόμη Αθηναίων. Και λογικό ε; Ενώ βλέπεις ταινία, ελάχιστα να στρέψεις το βλέμμα σου και τσουπ!, να την η Ακρόπολη! Και ξέρεις ότι είμαι “sucker” για την Ακρόπολη. Την όψη της δεν θα βαρεθώ ποτέ, και σίγουρα όχι στα 90΄+ που θα παρακολουθώ την ταινία!

Ευτυχώς είμαι τυχερή σήμερα. Στο θερινό παίζει ωραία ταινία, οπότε δεν θα χρειαστεί να θυσιάσω τις «σινεφιλικές» μου προτιμήσεις. Παίζει λοιπόν, το “American Animals”, μια περιπέτεια του Bart Layton, που διαδραματίζεται το 2004 στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, όπου τέσσερις φοιτητές σχεδιάζουν την κλοπή πολύτιμων εγγράφων, τα οποία φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη του τοπικού πανεπιστημίου.

«Ο Ταραντίνο συναντά το «Ρασομόν» και μια θεοπάλαβη αληθινή ιστορία σε ένα πρωτότυπα στημένο heist movie, το οποίο σχολιάζει πικρά κι απόλυτα μοντέρνα το διαρκές κυνήγι του αμερικανικού ονείρου», γράφει ο Χρήστος Μήτσης για το athinorama.gr, δίνοντας μια σπάνια –για τα δεδομένα του-, 3,5 στα 5 αστέρια, βαθμολογία (κάτι που σημαίνει ότι είναι όντως καλή η ταινία).

Όπως και να έχει το θέμα είναι ένα: η πανέμορφη θέα και η εκπληκτική, καλοκαιρινή και ευχάριστη διάθεση που μου προσφέρει η εμπειρία ενός θερινού κινηματογράφου.

Ένα όμορφο θερινό, μια καλή ταινία και ένα παγωτό μηχανής στο χέρι το οποίο θ’ απολαμβάνω κατά την διάρκεια της ταινίας και, αυτή είναι από τις πιο τέλειες καλοκαιρινές βραδιές στην πόλη.

Join me, will you?

Φωτό: Instagram @ kostas_tsek_21

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.