Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα βγαίνει από την κουζίνα

Σπάνια καλοκαιρινά στιγμιότυπα.



Tις περισσότερες βόλτες μέσα στη χρονιά με την κόρη μου τις κάνω, το ξέρεις. Και να τώρα που βρίσκεται για τρίτη χρονιά κατασκηνώτρια. Και να τώρα που έχουν περάσει δύο βδομάδες ακριβώς και ούτε μια στιγμή δεν είπε "Θέλω να γυρίσω πίσω".

Φαντάζεσαι ότι περνάω καταπληκτικά. Ότι κάνω δεύτερο honeymoon με τον άντρα μου. Ότι είμαι μέσα στους καφέδες και τις βόλτες. 

Όχι. Θα σε απογοητεύσω αλλά όχι. Απλά βρίσκω την ευκαιρία να βγάλω δουλειά, για να μην έχω άλλη μέσα στις διακοπές, να κανονίσω υποχρεώσεις (βλέπε Εφορίες, Τράπεζες, ΚΤΕΟ, τέτοια ωραία), και κάποια στιγμή να κάνω και μια μάσκα προσώπου. Αυτά.

Ναι, έχω κάνει και 1-2 εξόδους με φίλες, δεν μπορώ να πω. Πήγα και θέατρο, πήγα και για μια μπύρα και τώρα ετοιμάζομαι για μεγάλη έξοδο. Θα πάμε με κοριτσοπαρέα στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσουμε ξεγνοιασιά, τουριστική ματιά στην πόλη και εξαίσιο φαγητό στο Kuzina του Άρη Τσανακλίδη. 

Θα βρεθούμε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε ένα νεοκλασικό κτίριο, με θέα στο Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη. Έχεις καλύτερο;

Μετά από τόσες μέρες με άδειο ψυγείο (μόνο με τα βασικά, τώρα που το παιδί λείπει), νομίζω ότι θα διαβάσω το μενού και θα μείνω άφωνη. Από την πείνα. 

Από τώρα ονειρεύομαι τους κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι σε τραγανό μείγμα panko, με μυρωδικά και sauce aioli, το tiradito τόνου μαριναρισμένο σε φρούτα του πάθους, χυμό από νεράντζι και miso, και τον μαύρο μπακαλιάρο του Roy μαριναρισμένο με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού.

Μόλις πάω θα σου πω. Δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC;

Συμβουλή: Όσες έχετε τα παιδιά σας σε γιαγιάδες και κατασκηνώσεις, βολτάρετε. Ή κάντε σεξ. Ακόμα καλύτερα. 

Info: Ανδριανού 9, Αθήνα, www.kuzina.gr

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός