Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*H Γωγώ πάει Λιόσια
Μια μέρα που η Αθήνα έβραζε αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε για μπάνιο, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε οικογενειακώς καταφύγιο στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Ξεκινήσαμε με βαριά καρδιά, είν’ η αλήθεια, και γιατί αρχικά είχαμε ονειρευτεί θάλασσα και επειδή μας είχαν πει ότι το πάρκο βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης τα τελευταία χρόνια.

*Η Αλεξάνδρα βγαίνει από την κουζίνα
Tις περισσότερες βόλτες μέσα στη χρονιά με την κόρη μου τις κάνω, το ξέρεις. Και να τώρα που βρίσκεται για τρίτη χρονιά κατασκηνώτρια. Και να τώρα που έχουν περάσει δύο βδομάδες ακριβώς και ούτε μια στιγμή δεν είπε "Θέλω να γυρίσω πίσω".

*Η Λένα αφήνει το μαύρο για πολύ μπλε
Τετάρτη. Δύσκολη Τετάρτη. Πρωινό ξύπνημα. Δύσκολο ξύπνημα μετά τη χθεσινή εφιαλτική μέρα. Ζέστη, θυμός, θλίψη, "γιατί", κι άλλα "γιατί", πόνος. απόγνωση. Πώς να μπει , πάλι, στην καθημερινή της ρότα η σκέψη, πώς να φύγουν οι εικόνες και η σκόνη  απ' τα μάτια. Τραγικός απολογισμός και τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν.Σπίτια που έγιναν στάχτη, άνθρωποι που κάηκαν, ζώα που χάθηκαν, δάση, δέντρα, βιός που μαύρισαν.  Η μπλε βόλτα στην πόλη,  είναι ένα αντίδοτο. Πριν το γραφείο.

*Η Τίνα πάει για καρτ

Εδώ προσφέρεται ωραίος καφές καθώς και ορισμένα εδέσματα. Εδώ επίσης, θα βρεις ότι τυχόν εξοπλισμό χρειάζεσαι για να βγεις στην πίστα με το καρτ. Ειδικό κράνος, ειδικό στήριγμα αυχένα.. Ακομα και ειδική στολή, αν το θέλεις. Και εδώ θα με δεις επί το έργον. Αν με προλαβαίνει το μάτι σου.

*Η Κέλλυ προσπαθεί να χαμογελάσει
Δεν έχω διάθεση σήμερα. Ξέρεις γιατί δεν έχω διάθεση. Ξέρω ότι δεν έχεις και εσύ. Δεν έχω όρεξη για πολλά-πολλά σήμερα, παρόλα αυτά, θα πιέσω τον εαυτό μου για να βγω έξω. Πρέπει να βγω για ν’ αλλάξει η διάθεσή μου. Και πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός