Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Νο alarms, no surprises

Η Κέλλυ θέλει να γελάσει λίγο, έστω και λίγο.


Κέλλυ Νόβακ

Δεν έχω διάθεση σήμερα. Ξέρεις γιατί δεν έχω διάθεση. Ξέρω ότι δεν έχεις και εσύ. Δεν έχω όρεξη για πολλά-πολλά σήμερα, παρόλα αυτά, θα πιέσω τον εαυτό μου για να βγω έξω. Πρέπει να βγω για ν’ αλλάξει η διάθεσή μου. Και πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Προχθές είχα βγει έξω για να κάνω μια βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Εκνευρίστηκα. Έβλεπα τον κόσμο να μιλάει, να γελάει και σκέφτηκα: «Μα πώς μπορούν;». Λάθος σκέψη αυτή. Πρέπει να μπορούμε να ξεχαστούμε. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε και εμείς εδώ, όλες οι συντάκτριες του Allyou και γράφουμε για τις τάσεις της μόδας, για τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης, για συμβουλές για την ζωή σου/μας κ.ο.κ. Γιατί πολύ απλά, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας κα κυρίως με κάποιο τρόπο να αποσπάσουμε για λίγο, έστω για λίγο την προσοχή μας, από το μαύρο αυτό σύννεφο που βρίσκεται πάνω από την πόλη μας αυτή την στιγμή.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε θετικά (όση θετική σκέψη μας έχει απομείνει) και όλα αυτά γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Σήμερα λοιπόν, αυτό θα κάνω. Θα ξεχαστώ, θα γεμίσω μπαταρίες και θα γελάσω λιγάκι. Θέλω μια Παρασκευή χωρίς εκπλήξεις. Χωρίς εντάσεις. Θέλω μια «απλή» Παρασκευή. Και για να περάσω αυτή την ήρεμη Παρασκευή, θα με βοηθήσει ο Dustin Hoffman.

Θέλω κάτι γνώριμο σήμερα λοιπόν. Κάτι γνωστό. Κάτι αγαπημένο που ξέρω ότι θα με κάνει να περάσω καλά. Γι’ αυτό και θα παρακολουθήσω μία από τις πιο αγαπημένες μου κωμωδίες σε ένα από τα πιο αγαπημένα που μέρη στην Αθήνα, σε ένα από τα πιο λατρεμένα events: Το “Park your Cinema” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Το “Park your Cinema” είναι μια καλοκαιρινή «συνήθεια» στην οποία από πέρσι, ενδίδω αρκετά συχνά, γιατί, 1ον: λατρεύω το σινεμά και 2ον: λατρεύω το σινεμά έξω!

Στο Νιάρχος παίζει σήμερα μια από πιο φανταστικές ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά: το Tootsie. Δηλαδή, ο Dustin Hoffman στα ‘80s να ντύνεται σαν γυναίκα –μιας και είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει κάποιον ρόλο στην τηλεόραση σαν άνεργος ηθοποιός που είναι-, γίνεται να μην σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων; Όχι δεν γίνεται στο λέω εγώ.

Την ταινία την έχω δει… χμ… πάνω από 5 φορές. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι δεν θα την βαρεθώ ποτέ. Και ειδικά σήμερα που, όπως σου είπα, έχω ανάγκη από κάτι γνώριμο, αλλά και κάτι το οποίο θα με κάνει να χαμογελάσω, τότε το Tootsie είναι η λύση!

Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Και να δεις την ταινία, αλλά και να χαμογελάσεις λίγο. Έστω και λίγο.

Κεντρική φωτό: Instagram @claudio.d.sosa

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός