Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα κάνει sightseeing

Και μιλάει μόνο... ξένα.



Με τον Αύγουστο να πνέει τα λοίσθια και τις αναμνήσεις των διακοπών ακόμα νωπές, σαν μαγιό που από ώρα έβγαλες αλλά δεν λέει να στεγνώσει, αναζητάς τρόπους να ξορκίσεις την επιστροφή στην πόλη.

- Τι θα κάνουμε, μαμά; ρωτάει η κόρη μου. 
- Πάμε να κάνουμε τους τουρίστες στην Αθήνα; 
- Ναι, αλλά θα μιλάμε μόνο ξένα, μην μας καταλάβουν, μου λέει και γελάω.

Αυτή την Τρίτη θα βάλουμε σανδάλια και καπέλα, θα γεμίσουμε κρύο νερό τα θερμός μας και θα πάρουμε το μετρό για Σύνταγμα. Εκεί θα σταθούμε, όπως πάντα, να πούμε δυο κουβέντες με τον πωλητή ή την πωλήτρια της Σχεδίας, και φυσικά η Ιωάννα θα αγοράσει το τεύχος Αυγούστου, που χάσαμε λόγω διακοπών.  

Κατόπιν θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα διώροφα λεωφορεία που σε γυρίζουν στα αξιοθέατα της υπέροχης, όταν θέλει, πόλης. 

Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Καλλιμάρμαρο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Μπενάκη, Προπύλαια Ακαδημίας Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ομόνοια, Θησείο, Μουσείο Ακρόπολης, Ακρόπολη.

Θα έχω πάρει και έναν οδηγό μαζί μου, ξενόγλωσσο βέβαια, για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό μας. Και θα διηγούμαι στη μικρή μου μικρές ιστορίες βγαλμένες από την αίγλη της αρχαίας Αθήνας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις σελίδες για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. 

Μερικές σέλφι πάνω στο λεωφορείο και μπόλικες φωτογραφίες της πόλης είναι πάντα στο πρόγραμμά μας.  

Θα κατέβουμε στην Ακρόπολη, θα πάμε για άλλη μια φορά στο υ-πέ-ρο-χο Μουσείο. Κάθε φορά έχεις και κάτι καινούριο να δεις. Όχι ότι αλλάζουν τα εκθέματα, η ματιά σου είναι που αλλάζει. 

Μετά θα χαζέψουμε τα τσολιαδάκια και τα μικρά, κιτς αγαλματάκια στα τουριστικά μαγαζάκια, θα αγοράσουμε μικρά, φτηνά σουβενίρ, ένα μαγνητάκι για το ψυγείο που θα γράφει Hellas.   

Θα πάμε στην Πλάκα, στο Μελίνα, για καφέ και παγωτό, να πάρουμε και μια ανάσα, πριν επιστρέψουμε στα σοκάκια, χέρι χέρι πιασμένες. 

Τέλη Αυγούστου. Κλεινόν άστυ. Δραπετεύεις για λίγο και μετά μαθαίνεις να το λατρεύεις. Κάθε χρόνο η ίδια αίσθηση. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.