Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κου-κου, κου-κου!

Και τρώει (έξω) και πίνει (στον Χολαργό) και βλέπει και ταινία  ( home), αυτή την Τετάρτη, η Λένα.


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα  είναι μια Τετάρτη αλλιώτικη από τις άλλες. Διότι σήμερα, το μεσημέρι, είμαι καλεσμένη (ναι, καλεσμένη) σε ένα μαγαζί που καιρόοοο τώρα ονειρεύομαι να πάω! Πού; Μμμ, πίσω από το Χίλτον.Οδός Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 2. Τι είναι εκεί; Ένα από τα πιο... σοφά (και ψαγμένα) εστιατόρια της (όμορφης) πόλης μας: η Cookoovaya. 
 

coo2.jpg

Με σύνθημα "wise cuisine", η σοφή Κουκουβάγια... καταστρώνει ένα μαγικό μικρό μενού και υπόσχεται αληθινό και πεντανόστιμο φαγητό, που -από την αρχή μέχρι το τέλος του- παράγεται εντός: από τα ψωμιά και τα φαγητά μέχρι τα παγωτά και τα ζυμαρικά. Αφεντικά και συνέταιροι στην ίδια κουζίνα είναι 5 από τους κορυφαίους του είδους, που αποτελούν την εγγύηση για τη νοστιμιά των πιάτων: το δίδυμο Λιάκου (Base Grill, Travolta), ο Περικλής Κοσκινάς (Mylos, Αλάτσι), ο Μάνος Ζουρνατζής (Cuccina Povera) και ο Michelin-Νίκος Καραθάνος (Hytra). Ανυπομονώ να απολαύσω τις δημιουργίες τους, σ' αυτό το πανέμορφο, ψηλοτάβανο, ευρύχωρο περιβάλλον που -με τόση αγάπη- έχουν δημιουργήσει.  
 coo1.jpg
 

Και μετά το πολύ και καλό φαγητό, ένα γρήγορο απογευματινό ποτάκι επιβάλλεται. Που θα το πιούμε σήμερα; Στον Χολαργό και συγκεκριμένα στο αγαπημένο (μου) Bootleg (Φανερωμένης 8). Πρόκειται για ένα all day bar, που ξεκινάει με καφέδες και τσάι για το πρωί, συνεχίζει με απολαυστικά hot dog, σαλάτες και κρύα πιάτα για το μεσημεράκι και ολοκληρώνει την ημέρα -ή μάλλον τη νύχτα- με cocktails που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Εργοστασιακό design συνδυασμένο άψογα με ρετρό στοιχεία, lockers (;) για τους πελάτες, φιλόξενο προσωπικό και καλές τιμές είναι μερικά μόνο από τα "δυνατά" στοιχεία αυτού του μαγαζιού, που από τότε που άνοιξε έχει ανακηρυχτεί σε ένα από τα πιο hot spots της περιοχής! Για σήμερα (και επειδή είναι ακόμα νωρίς) θα προτιμήσω ένα κοκτέιλ. Την επιλογή θα την αφήσω στους (ευγενέστατους) bartenders του!  

Το βράδυ, θα με βρει στο σπίτι μου, στον καναπέ μου με ένα μπολ ποπ κορν. Για απόψε, έχουμε προβολή! Τι θα δούμε; Το « Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά"  στο STAR. Αρχίζει στις 23.30 και, ναι, είναι θρίλερ, δηλαδή δεν είναι το είδος της ταινίας που τρελαίνομαι να βλέπω, αλλά κάτι μου έκανε όταν διάβασα πως είναι « Σουηδική»! Άβυσσος η ψυχή της Λένας, τι ψάχνεις….

Ως την επόμενη Τετάρτη καλές βόλτες και πολλά φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα