Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Τίνα ακολουθεί την δική της διαδρομή αγάπης

Η αγάπη μου μια βόλτα; Κάπως έτσι, σήμερα Πέμπτη.



Η βόλτα μου σήμερα είναι μόνο μια σκέψη.

Αυτή.

Μου πήρε πολύ καιρό. 40 χρόνια, αμέτρητους έρωτες, ανάλογες απογοητεύσεις και 2 παιδιά.Οι έρωτες αναμενόμενοι. Οι απογοητεύσεις επίσης. Τα παιδιά όχι.

Απέκτησα τη μεγαλύτερη σοφία από τα παιδιά. Αυτά που έσωσαν τόσο αναπάντεχα, τόσο απρόσμενα τον κόσμο που, φυσικά, κατέρρεε. Μην ρωτάτε… Δεν το ήξερα πως κατέρρεε.

Να αγαπώ κι όχι να αγαπιέμαι. Αυτό μου έμαθαν. Να αγαπάς και να μη σε νοιάζει αν αγαπιέσαι. Να αγαπάς –αυτό είναι το πραγματικό κυνήγι.

Μου το είπαν με νοήματα: Η αγάπη είναι επιλογή. Επίλεξέ την. Μου το ζωγράφισαν: Η αγάπη είναι επιλογή. Επίλεξέ την. Μου το έκλαψαν και μου το γκρίνιαξαν: Η αγάπη είναι επιλογή. Επίλεξέ την.

Θυμάσαι ότι πριν το γεννήσεις (ή πριν το υιοθετήσεις) ούτε καν το γνώριζες; Ότι δεν ήξερες τι θα φέρεις στον κόσμο; Θα είναι ωραίο; Θα είναι άσχημο; Θα είναι ξανθό; Γαλανομάτικο; Γλυκό;

Δεν το ήξερες. Κι αν πεις ότι το αγαπούσες από πριν, θα σε πιστέψω. Ακριβώς γιατί η αγάπη είναι μια επιλογή. Κι εσύ την έκανες.

Εγώ, πάντως, δεν αγαπούσα. Η αγάπη μου ήταν/είναι ένας καθημερινός αγώνας. Δικός μου. Με τα παιδιά μου. Με τον κόσμο γύρω μου. Με τα ζώα. Με τα φυτά. Γιγαντώνεται, δοκιμάζεται. Αλλά ποτέ… ποτέ δεν πάει πίσω. Γίνεται μόνο περισσότερο. Ποτέ λιγότερο. Αυτό μαθαίνεις σαν γονιός. Την αγάπη άνευ όρων. Για τα άσχημα, για τα όμορφα. Για τα καλά και τα κακά. Αυτήν που πρέπει να έχεις για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Αγάπα άνευ όρων. Γίνε Αγάπη. Γιατί δεν είσαι τίποτ’ άλλο εκτός από αυτό.

Κεντρική φωτό: Adam J Kurtz

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...