Βόλτα στην ταράτσα - AllYou.gr

Search

Βόλτα στην ταράτσα

…της Μίνας, του Φοίβου, του Βοξ.

26 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Μελίνα Αδαμοπούλου

Οι ταράτσες έχουν μια γοητεία μοναδική.  Κι όχι, μόνο, για τη θέα από ψηλά. Είναι αυτή η αίσθηση του «μακριά απ’όλους» που πιο πολύ μετράει. Θυμάμαι πως για μένα, από παιδί,  η ταράτσα του σπιτιού μου ήταν ο μαγικός μου τόπος. Το καταφύγιο, η κρυψώνα, το ταξίδι μου στο φως και το σκοτάδι. Αποθεώστε τις ταράτσες κορίτσια (κι αγόρια). Ανακαλύψτε τες, αγαπήστε τες, βάλτε τις στη ζωή σας, κάντε τις κομμάτι της κάθε μικρής (ή μεγάλης ) ιστορίας σας.

Στις ταράτσες, λοιπόν, στις ταράτσες!  Για φαγητό, για εξομολογήσεις, για σινεμά, για (λυτρωτικό) θέαμα, για κρασί. Στην ταράτσα της Μίνας, του Φοίβου, του Βοξ.

minoula.jpgΣτην ταράτσα της Μίνας ( Αττικός Greek House, στην Ακρόπολη, Γαριβάλδη  7) πρωτοπήγα για φαγητό ένα βράδυ, πριν δέκα καλοκαίρια, μετά από μια ( ιστορική )παράσταση στο Ηρώδειο, τους Ορνιθες του Αριστοφάνη, αλλά τους Ορνιθες του Κουν! Μαγεμένη απ’την παράσταση, τα έβρισκα όλα μαγικά εκείνο το βράδυ. Τη θέα, το φαγητό, την ατμόσφαιρα, την περιποίηση, Τα έβρισκα και ήταν! Πιο μαγική απ’όλους η κυρία Μίνα. Η «κυρά» του Αττικός Greek House. Χαμογελαστή, φιλόξενη, αεικίνητη, φιλική. Ασφαλώς και ξαναπήγα στην ταράτσα της. Ξανά και ξανά. Και σήμερα εκεί θα με βρείς. Να κοιτάζω το φεγγάρι , την Ακρόπολη και το Ηρώδειο, να γεύομαι τα πεντανόστιμα μαγειρευτά της και να πίνω λευκό κρασί, «το δικό τους»! papakon.jpgΣτην ταράτσα του Φοίβου (στο Γκάζι, στην Ιερά Οδό), απόψε (και αύριο) τραγουδάει ο Βασίλης. Ε, τι «ποιος Βασίλης»,  ο Παπακωνσταντίνου βέβαια. «Ζούμε για να σ’ ακούμε», ο τίτλος του «χειροποίητου» θεάματος.  Θα περάσεις υπέροχα, σου το εγγυώμαι! Στο Βοξ  (Θεμιστικλέους 82, στα Εξάρχεια), παίζει απόψε τον «Ανθρωπο που σκότωσε το Δον Κιχώτη¨, το έργο ζωής του Τέρρυ Γκίλιαμ. ΟΚ, δεν παίζει τη «Στέλλα»,  ούτε την «Ταράτσα» του Έττορε Σκόλα, όμως γιατί να μην απολαύσεις μια ταινία φαντασίας; «Ταράτσα», είναι το σημερινό μας σύνθημα. Και θα δεις πως από Τετάρτη μ’ένα τσακ έρχεται το Σάββατο!
Φιλιά
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!