Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λίγη βόλτα, λίγο κρασί και τα super foods μου

Η  άκρη ενός γκότζι μπέρι και ο από μηχανής Οινοχόος.



Αυτό πάλι που έχω κάνει τον Πειραιά δεύτερο μου σπίτι πως το'χεις....Που, εγώ, ούτε απέξω δεν περνούσα. Κάτι η τρελή κίνηση, κάτι ο Ολυμπιακός (έξω από εμάς), κάτι η παρακμιακή αίσθηση που έχουν όλα τα αστικά λιμάνια του κόσμου.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τα τελευταία δυο χρόνια όλο κάπου εκεί τριγυρνώ.

Βάζω τα ακουστικά μου και σκέφτομαι ιστορίες. Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί.

Ιστορίες που ίσως συμβούν. Όπως σήμερα.

Στην Τζάβελλα. Στο 88 γωνία. Με όμορφα φώτα που λάμπουν άλλοτε έντονα.. άλλοτε διστακτικά. Απέναντι από το αγαπημένο μου καφέ άνοιξε ένα νέο μαγαζί. Το Eighteenscreen Wine & Nuts μου κλέβει το βλέμμα και, αισθάνομαι, ότι να... πάει να με βάλει σε μια ιστορία.

  https://www.instagram.com/p/Bo36PZlgXxC/?taken-by=yougogirlgr

Μπαίνω και παίρνω μια χούφτα energy mix με μπέρις και μακαντάμια. Μια χούφτα με λίγο από όλα τα super foods του κόσμου τούτου... Αυτά που με κάνουν να ανοίγω απαλά την παλάμη, να την φέρνω στο στόμα, κι όταν η άκρη του γκότζι αγγίζει τα χείλη ένας άνεμος φυσάει... μου παίρνει τα μαλλιά, είμαι στο καροτσάκι στο πλάι της BMW του πατέρα μου και στο στόμα μου είναι τα super foods της παιδικής μου ηλικίας. Κοιτάω στην παλάμη μου το χάρτινο χωνί με τα ζελεδάκια και τις καραμέλες που μου πήρε ο μπαμπάς από το φούρνο. Τον κοιτάω δίπλα μου που οδηγεί. Ο πρώτος μου Τζέιμς Ντιν. Για λίγο. Για πάντα.

Αυτή την ιστορία που ίσως έχει συμβεί και συμβαίνει και τώρα μου διακόπτει ο Αρθούρος, ο οινοχόος αυτού του καινούργιου καταστήματος. Να σας προτείνω κάποια κρασιά; Α, ναι. Ήμουν τόση ώρα μετέωρη μπροστά στα κρασιά. Ναι, να μου προτείνετε, παρακαλώ.

Και μου δείχνει αυτό.

afrodes copy 1.jpg

Και μου λέει: Είναι ένα ξινόμαυρο, ροζέ αφρώδες και ξηρό, είναι το Karanika Rose Brut, είναι από το Κτήμα Καρανίκα. Τα κόκκινα του φρούτα και τα ψωμένια αρώματά του συνδιάζονται με την κοφτερή οξύτητα του Ξινόμαυρου.

Μ' αρέσουν αυτά που λέει. Συνέχισε λοιπόν Αρθούρε. Μπορείτε να το πιείτε μόνο του σαν απεριτίφ ή να το συνδυάσετε με σολομό στα κάρβουνα, με ταρτάρ τόνου, με σούπα γκασπάτσο ή ακόμα και με αρνάκι στα κάρβουνα.

Μετά ο Αρθούρος, που μαθαίνω ότι είναι ένας somelier που στα σόσιαλ μήντια ακούει στο όνομα insta sommelier, μάλλον διαβάζει το μυαλό μου και πιάνει το μπουκάλι που ονομάζεται Romeo & Juliet. Έρωτα, σκέφτομαι. Σκέφτομαι τους ανθρώπους που τρέχουν δεξιά κι αριστερά. Τόσο αγαπιούνται πια που δεν αντέχουνε. Ο ένας τον άλλο σημαδεύει και πυροβολά. Ναι, πες μου για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Νέοι, ωραίοι, ερωτευμένοι, πολύ χαρούμενοι και καταζητούμενοι. Στην Βερόνα, στην Τζαβέλλα, στην Goethe platz και στο στενό μου. Ναι, πες μου γιατί «Ο Έρως προς τον Έρωτα λαχταριστός βαδίζει», του λέω.

 

romeo.jpg

Chardonnay Μαλαγουζιά, μου λέει ότι είναι. Ένα επίμονο κρασί με λιπαρή υφή και καλά ενσωματωμένη δρυ. Είναι επίμονος ο έρωτας;

Και να που ο Αρθούρος μου δείχνει, επιτέλους, αυτό που έπρεπε να μου δείξει από την αρχή.
 

glikokrasi copy 1.jpg

Το Vin de Zennes είναι ένας επιδόρπιος οίνος. Με ώριμο βύσσινο μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας και μπαχαρικών και με μακριά γλυκιά επίγευση. Ένα κρασί που πίνεται παγωμένο και μόνο του (να, σαν τον έρωτα). Ένα κρασί που συνοδεύει τέλεια σουφλέ σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα. 

Το παίρνω το Vin de Zennes, στην μακριά γλυκιά του επίγευση ακουμπάω, βάζω τα ακουστικά και βγαίνω έξω. 

«Ίσως, όταν ξαναϊδωθούμε να μην ξέρει πια καθόλου ο ένας τον άλλον, έτσι που επιτέλους, να μπορέσουμε να γνωριστούμε...» -Τάσος Λειβαδίτης

Με αυτό σε αποχαιρετώ.

►Eighteenscreen Wine & Nuts, Τζαβέλλα 90, Πειραιάς, τηλ. 210 4120631

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;