Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έτσι πρέπει να ‘ναι όλες οι Τρίτες

Ωραίο φαγητό, καλό κρασί και καλή παρέα συνθέτουν την τέλεια μέρα.


Κέλλυ Νόβακ

Είναι ωραίες οι Τρίτες. Μ’ αρέσουν πολύ. Και ξέρεις γιατί; Γιατί βρίσκονται σε πολύ «προνομιακό σημείο» στην εβδομάδα. Είναι μετά την Δευτέρα (την οποία κανείς δεν αγαπάει μιας και ακολουθείται από το Σ/Κ), και πρόκειται μια μέρα που είμαστε ακόμα ξεκούραστοι από την δουλειά (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον….).

Γι’ αυτό και αγαπώ τις Τρίτες και τις ημέρες εκείνες φροντίζω πάντα να κάνω κάτι εκτός σπιτιού. Συνήθως με την παρέα, αυτή η μέρα είναι κατάλληλη για να εξερευνήσουμε νέα μέρη της Αθήνας όπως μπαράκια και φαγάδικα. Σήμερα, δεν είναι μία απ’ αυτές τις μέρες.

Θα πάμε για φαγητό μεν, σε ένα πολυαγαπημένο μέρος δε, το οποίο, όπως θα έλεγε και η νεολαία. «έχουμε λιώσει». Μία και δυο φορές νομίζεις ότι έχουμε πάει στην Κορόβα (Κεραμεικού 93-95, Αθήνα);

Το όνομα του καφενείου στον Κεραμεικό είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό μπαρ της ταινίας ”Κουρδιστό Πορτοκάλι”. Παρόλα αυτά, το μέρος δεν έχει καμία σχέση με το μπαρ στην ταινία. Είναι πολύ πιο φιλόξενο και δεν σερβίρει μόνο… γάλα.

Έχει πεντανόστιμα ελληνικά πιάτα τα οποία έχουν ένα ενδιαφέρον εκμοντερνισμένο twist. Αυτό αποδίδεται και στον σύγχρονο, industrial χώρο που κάνει το καφενείο κατάλληλο για όλα τα γούστα!

Αλλά είναι τα καθαρά ποτά – όπως η σπιτική σανγκρία- και φυσικά το πολύ ωραίο φαγητό το οποίο πραγματικά σε «κρατάει» σε αυτό το μαγαζί και σε…. αναγκάζει να θέλεις να είσαι εκεί τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Μερικά από τα πιάτα που θα «παίξουν» σήμερα στο τραπέζι; Μερικά από τα κλάσικς όπως τα τρομερά σιουφιχτά με μελιτζάνα, η τορτίγια με κοτόπουλο, το ταλαγάνι με μαρμελάδα σύκο και φυσικά το χούμους με λιαστή ντομάτα και βασιλικό!

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα αγαπημένα μου –και όλης της παρέας- πιάτα τα οποία θα συνοδεύσουμε με ένα μυρωδάτο, φρουτένιο κρασάκι.

Καλό φαγητό + καλό κρασί + καλή παρέα = Η τέλεια Τρίτη.

Φωτό: Instagram @cairnsgourmetfoodtours

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30