Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Θα υπάγω εις τον Κήπο

Τα Δευτερότριτα της ζωής μου.



Από πέρσι το γράφω, φέτος είναι πλέον στοίχημα: Θα βλέπω περισσότερο θέατρο. 

Τώρα που η θεατρική σεζόν έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, πολλές μαμάδες με ρωτάνε πού να πάνε με τα παιδιά τους. Αφού τους αναφέρω 2-3 παιδικές παραστάσεις που πραγματικά αξίζουν, συμπληρώνω: «Να κανονίσουμε ένα θέατρο για μαμάδες, όμως, ε;»

Ξεκινάμε πάντα με τρελό ενθουσιασμό για την ιδέα, συνεχίζουμε με διαφορά προτιμήσεων, άλλο θέλει η μία, άλλο θέλει η άλλη, προσπαθούμε να βρούμε μια μέρα που να μας βολεύει, και κάπου εκεί αρχίζουμε να το χάνουμε το παιχνίδι. 

Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να πηγαίνω μόνη μου στο θέατρο. Αντιθέτως, το απολαμβάνω. Αν και πάντα είναι ωραία να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου όταν βγαίνεις από ένα δυνατό έργο πίνοντας ένα ποτό μετά ή απλά συζητώντας. 

Απόψε το εισιτήριό μου είναι κλεισμένο για τον Κήπο, στο Από Μηχανής Θέατρο, για να δω τον αγαπημένο μου Στέλιο Μάινα (Χριστέ μου, πόσο με στοίχειωσε στο πρώτο επεισόδιο του Ου φονεύσεις) και την Κάτια Σπερελάκη να ερμηνεύουν το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch.

Τώρα, θα μου πεις, αυτοί οι δύο μαζί στη ζωή, μαζί και στη σκηνή, πολλά μαζί μαζεύτηκαν, κι εσύ μόνη; Ναι, γιατί όχι; Μόνη για να δω το έργο που μιλάει για δύο μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι συναντιούνται προσπαθώντας να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη αλλά η σωτηρία που αναζητά ο καθένας με τον τρόπο του σίγουρα αξίζει. 

Είναι ωραίο να μην αφήνεις τη ζωή να κυλά αδιάφορα φοβούμενος την πρόκληση να μπεις σε έναν Κήπο - ποτέ δεν ξέρεις τι και ποιον θα βρεις εκεί. Μπορεί να βρεις και τον εαυτό σου μια Τρίτη βράδυ, στο κέντρο της πόλης.

kipos_mesa.jpg

Πληροφορίες:
Ο Κήπος
Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη 
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 
Θέατρο Από Μηχανής, Ακαδήμου 13, τηλέφωνο: 210.5232097
www.amtheater.gr

Συντελεστές:
Κείμενο: Bruce Gooch
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη    
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ