ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
42…. κοκτέιλ παρακαλώ
Ξέρεις τι εστί γαστρομπάρ; Ας μάθουμε…
Καμιά φορά, μετά από μια κουραστική και πολυάσχολη εβδομάδα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω τους φίλους μου (τους πολύ εκλεκτούς) και απλά… ν’ αράξω και να πιώ ένα ποτό. Ξέρεις, φάση όπως το λένε και οι Αμερικάνοι (οι Αμερικάνοι νομίζω ότι το λένε δηλαδή), “I need a big ol’ drink”!
Και ένα ωραίο και καλό ποτό -ή μάλλον κοκτέιλ- θα απολαύσω σήμερα. Φύγαμε για 42! Ούτε 42 χιλιόμετρα, ούτε για 42 μέρες. Απλά για ΤΟ 42 ή για να το πω σωστά, για το 42 Barstronomy (Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα). Το 42 είναι χρόνια τώρα από τα αγαπημένα στέκια του κέντρου, και παρότι «άλλαξε χέρια» πριν λίγο καιρό, παραμένει το ίδιο αγαπητό στο αθηναϊκό κοινό.
Το «βαρύ» (στο ντεκόρ) με νεϋορκέζικο χαρακτήρα μπαρ είναι το απόλυτο μέρος για να περάσει κανείς όμορφα την βραδιά του. Ό,τι βράδυ κι αν είναι αυτό! Είτε κάτσεις μέσα, είτε έξω έχει ωραία vibes. Είναι «ζωντανό» και το καλύτερο; Έχει ένα… έμπειρο cocktail menu το οποίο θα προσηλυτίσει ακόμα τον πιο πορωμένο που δεν αλλάζει το «ουίσκι-κοκα κολα» με τίποτα!
Και αυτό είναι απόλυτο λογικό με τους Θάνο Κριμπούρα (bar manager) τον Ιάσωνα Παπαδόπουλο, Θάνο Καρεκλά και τον barista Τάσο Ανδρέου να «επιβλέπουν» την μπάρα και την εκτέλεση των κοκτέιλ. Το team του 42 Bastronomy έχει δημιουργήσει ένα κατάλογο με 14 signature συνταγές και όλα τα ποτά δίνουν βάση στην καλή πρώτη ύλη, τα premium spirits και φυσικά τα homemade προϊόντα.
Eγώ σήμερα θα δοκιμάσω ένα από τα “best seller” κοκτέιλ του μαγαζιού, το White Truffle Negroni με ροσόλι περγαμόντου, τζιν, μείγμα ξηρών βερμούτ που φτιάχνουν στο 42, αρώματα λευκής τρούφας και ζελεδάκι από Campari το οποίο είναι… to die for!
Αυτό πιστεύω ότι θα είναι μόλις ένα από τα πολλά κοκτέιλ που έχω σκοπό να τεστάρω σήμερα. Καλά ποτά, καλή παρέα. Τι άλλο να θέλεις από μια Παρασκευή;
Φωτό: Instagram @42_bar.athens