Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μαμά, πότε θα πάμε για brunch;

Θα σε πάω στο Yoleni’s.



Τα σαββατοκύριακα αυτής της σεζόν είναι γεμάτα καλέσματα σε εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και θεατρικές πρεμιέρες. Η ατζέντα μας γεμάτη, τόσο γεμάτη που ξεχειλίζει. 

Οι καθημερινές μας κυλάνε με έναν σκοπό: Nα έρθει το σαββατοκύριακο! Καλά, δεν είμαστε οι μόνες. Και μιλάω στο α΄πληθυντικό γιατί αναφέρομαι στην κόρη μου και σε μένα. 

Σήμερα σκέφτηκα να κάνω την ανατροπή. Να βάλω λίγη έκπληξη στην εβδομάδα, να κάνω την Τρίτη μας από μια απλή μέρα με σχολείο, δουλειές και υποχρεώσεις μια μέρα ξεχωριστή.

Σςςς, η Ιωάννα δεν ξέρει τίποτα, μην τυχόν και σας ξεφύγει. Θα πάω να την πάρω από το σχολείο, θα μπούμε στο μετρό και θα κατέβουμε Σύνταγμα. Θα πάμε να χαζέψουμε βιβλία για να αγοράσουμε δύο συγκεκριμένα που θέλει. Πόσο το απολαμβάνω αυτό το χάζι στα παιδικά βιβλία δεν λέγεται! Τι κι αν μας στέλνουν με τις κούτες τα βιβλία οι εκδοτικοί οίκοι; Εμείς, εκεί, εθισμένες στα βιβλιοπωλεία!

Μετά θα πάμε για brunch που τόσο μου το ζητάει σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, το Yoleni’s στη Σόλωνος. Καθόμαστε πάντα στο αριστερό μπαλκονάκι του ισογείου, σε ένα τραπέζι για δύο. 

Γιατί μας αρέσει εδώ; Γιατί το περιβάλλον δεν είναι μόνο καλαίσθητο αλλά και φιλικό. Το προσωπικό πάντα μας μιλά ευγενικά και χαμογελά όταν μας βλέπει να βγάζουμε σέλφι ή να τραβάμε βιντεάκια τραγουδώντας. Αγαπώ τα στέκια που αγαπούν τα παιδιά. 

Θα παραγγείλουμε δύο χυμούς Γαληνός, με πορτοκάλι, καρότο, μέλι και τζίντζερ, θα αμφιταλαντευτούμε λίγο με το μενού και θα καταλήξουμε να φάμε η μία αυτό που παρήγγειλε η άλλη. Το παραδοσιακό πεϊνιρλί με βιολογικό αυγό Κυθήρων, η πεντανόστιμη πίτσα και η σαλάτα με καπνιστό χέλι θα έρθουν γρήγορα στο τραπέζι μας ενώ εμείς ήδη θα έχουμε βγάλει από την τσάντα το επιτραπέζιο με τις κάρτες και θα παίζουμε Ναι ή Όχι. 

Η ώρα θα περνά, εγώ θα αρχίσω να αγχώνομαι, η Iωάννα θα μου λέει "λίγο ακόμα, μαμά, άλλο ένα παιχνίδι", θα παραγγείλουμε μια πάστα φλώρα για εκείνη και ένα εσπρεσάκι για μένα και ναι, η ώρα θα περνά τόσο μα τόσο όμορφα. 

yolenis_mesa.jpg

Φεύγοντας θα ρίξουμε μια ματιά στα παραδοσιακά προϊόντα του εδωδιμοπωλείου – τι όμορφα για δωράκια, τέλεια ιδέα- θα αγοράσουμε λίγα καλούδια για το σπίτι και θα πάρουμε τον δρόμο του γυρισμού. 

Το άλλο πρωί η κόρη μου δεν θα ξυπνάει με τίποτα για το σχολείο, το ξέρω. Αυτό όμως το «είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου, το ξέρεις;» που θα μου πει όταν εμφανιστεί το μουτράκι της μέσα από τα σκεπάσματα, δεν το αλλάζω με τίποτα.  

Info: Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 212 2223623, www.yolenis.com

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;