Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πάει για brunch στο Yoleni's
Σςςς, η Ιωάννα δεν ξέρει τίποτα, μην τυχόν και σας ξεφύγει. Θα πάω να την πάρω από το σχολείο, θα μπούμε στο μετρό και θα κατέβουμε Σύνταγμα. Θα πάμε να χαζέψουμε βιβλία για να αγοράσουμε δύο συγκεκριμένα που θέλει. Πόσο το απολαμβάνω αυτό το χάζι στα παιδικά βιβλία δεν λέγεται! Τι κι αν μας στέλνουν με τις κούτες τα βιβλία οι εκδοτικοί οίκοι; Εμείς, εκεί, εθισμένες στα βιβλιοπωλεία!
Μετά θα πάμε για brunch που τόσο μου το ζητάει σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, το Yoleni’s στη Σόλωνος. Καθόμαστε πάντα στο αριστερό μπαλκονάκι του ισογείου, σε ένα τραπέζι για δύο.

*Την Τετάρτη, η Μαλού πάει απέναντι από τον Άδωνη για καφέ

Το πιο σημαντικό, ίσως, όμως, είναι ο αέρας που αποπνέει ο χώρος του βιβλιοπωλείου. Είναι μια μικρή πολυπολιτισμική εμπειρία. Μια αίσθηση ότι ταξιδεύεις ενώ δεν κάνεις τίποτ' άλλο απ' το να απλώνεις το βλέμμα σου σε όλα αυτά τα υπέροχα και μοναδικά αντικείμενα που, οι άνθρωποι της Βιβλιοτοπίας, επιλέγουν και συλλέγουν από τα συχνά τους ταξίδια ανά τον κόσμο.

*Την Πέμπτη, η Μελίνα πάει από το Σύνταγμα στις Βρυξέλλες

Αθήνα – Βρυξέλλες  δυο, άντε 10, τσιγάρα δρόμος. Κι αν βάλεις το νου να κάνει το ταξίδι, ουουου τσακ κάνεις κι έφτασες. Ταξίδι-βόλτα Βρυξελλιώτικη ήθελα η δικιά σου πρωί πρωί. Και μη νομίζεις,  απ’ τα (εξωτικά) Σεπόλια (τα γραφεία μας)  ως το ιστορικό κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας, η σκέψη πετάει και φτάνει ώσπου να πεις ένα, στο βιβλιοπωλείο Tropismes. Ναι, στην καρδιά των Βρυξελλών.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ σε μια συλλεκτική βραδιά
Σήμερα, παρά την κούραση της εβδομάδας, θα αντισταθώ στις φωνές στο κεφάλι μου που μου φωνάζουν «είσαι κουρασμένη! Πήγαινε σπίτι να δεις Bojack Horseman!». Θα σωπάσω τις κακόβουλες φωνές που θέλουν να μείνω κλεισμένη στο σπίτι παρασκευιάτικο και θα βγω. Το καλό είναι ότι έχω καλή αφορμή που με… σπρώχνει εκτός σπιτιού..

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.