Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το μικρό μαγαζάκι των θησαυρών

Η Τίνα επισκέπτεται την Ιωάννα κι ένα μικρό μαγαζάκι με χίλιους θησαυρούς.



Στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν.

Μια ανάσα πίσω από την Μητρόπολη. Σήμερα. Απόγευμα Πέμπτης. Πολύ Πέμπτης. Από αυτά τα γλυκά, ανέμελα σούρουπα που σε κάνουν να αδημονείς τόσο.. που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ζεις ήδη την Παρασκευή. 

Με κρύο, τσουχτερό με μια τελείως urban ειρηνική πορεία να εξελίσσεται παραδίπλα ταράζοντας χαλαρά τη συνεχή βουή της πόλης.. Με χιλιάδες λαμπιόνια να δίνουν την απαραίτητη γκλίτερ απόχρωση σε αυτό το γιορτινό Αθηναϊκό απόγευμα.

Που πας κοριτσάκι στο κέντρο της πόλης;

IMG_2186.JPG 

 

Πάω στη Λιμπερτά. Πάω στην Ιωάννα Λιμπερτά.Πάω να δω τα νέα της γούρια για το 2019. Να δω τις καρδιές από χρυσό και ατόφιο ασήμι. Τις καρδιές με ρουμπίνια.Πάω για να δω την ίδια. Την αγαπημένη. Το υπερταλαντούχο κορίτσι που λατρεύω να αγαπώ εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά και για τις γιορτές παρεπιπτόντως.Πάω γιατί θέλω να δω το μαγαζί της.Και τσουπ να' το! Σε ένα στενάκι στενό, πολύ στενό και γεμάτο φωτάκια το μικρό μαγαζάκι με τους μικρούς, μεγάλους θησαυρούς

 

liberta1 copy 1.jpg

 

Σε τι αναφέρομαι με το «μικρούς, μεγάλους θησαυρούς»... Να σου πω.. Εμένα η Λιμπερτά είναι Η αγαπημένη μου σχεδιάστρια κοσμημάτων ήδη καμιά 10ετία τώρα. Κάθε χρόνο φροντίζω να παίρνω κάτι δικό της. Κάτι που θα με συνεπάρει τόσο πολύ ώστε να μην αντέχω να μην το έχω μόνιμα πάνω μου.Τα φτερά της; Τα έχω.Το μάτι της; Το έχω.Τον ιπτάμενο γάιδαρο; Τον έχω.Το δακτυλίδι ψαροκόκκαλο; Το έχω.Τον ιππόκαμπο; Τον έχω κι αυτόν. 

 

liberta2.jpg 

 

Παρ' όλα όσα έχω, στο μαγαζί της δεν είχα καταφέρει να έρθω ποτέ. Εως τώρα, που θέλω τόσο εκείνο το μαύρο δακτυλίδι... Τώρα που θέλω την καρδιά με τα ρουμπίνια αλλά κι ένα γούρι σφυρί για το 2019... Τώρα που θέλω ένα βραχιόλι με ασημένια κόκκαλα για τον άντρα μου αλλά και μερικά από τα σκουλαρίκια της, πήρα τους δρόμους.Και τώρα που έφτασα, τα πήρα όλα τα παραπάνω και βρήκα κι άλλα που με έκαναν να αγαπήσω το κορίτσι μου, το όμορφο ακόμα περισσότερο. Και σαν μαγισσούλα που είναι μου έκανε τα ξόρκια της. Κάτι ειδικά ξόρκια για να μην περάσει πάλι πολύς χρόνος μέχρι να επιστρέψω. Με ψέκασε με κάτι ειδικά αρώματα... Κάτι μαγευτικές οσμές. Θα μυρίζω Spirituelle και Graphitte.. και η ζωή θα φαίνεται ωραία.. Ακόμα κι όταν δεν είναι.

 

 IMG_2164.jpg 

 

Τα αρώματα Mad et Len εγώ δεν τα ήξερα. Εσύ μπορεί ναι.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το να μυρίζεις ωραία είναι υποχρέωσή σου.Και εν συνεχεία... Το ιδανικό είναι να μυρίζεις ωραία και διαφορετικά. Και το διαφορετικό είναι δυσεύρετο... Αλλά όχι στην Λιμπερτά. Στο μαγαζί της όλα είναι διαφορετικά. Και τόσο μα τόσο όμορφα στην διαφορετικότητά τους.

 

 liberta5 copy 1.jpg 

 

Κορίτσι μου, γλυκό... Μου έφτιαξες τη μέρα. Μου έφτιαξες και το τέλος της χρονιάς. Το ξόρκι σου θα με βάλει όμορφα στο 2019 που έρχεται. Και το γούρι σου θα κρέμεται στο λαιμό μου. Και θα με φυλάει. Και θα με γεμίζει δύναμη. Να χτίσω το δρόμο μου. Και στο διάβα μου όλα θα μυρίζουν ωραία. Γιατί θα μυρίζω Spirituelle και Graphitte.. και η ζωή θα φαίνεται ωραία.. Ακόμα κι όταν δεν είναι.

 

 liberta3 copy 1.jpg 

 

Να ψάξεις για αυτό το κορίτσι. Να πας σε αυτό το μαγαζί. Να πάρεις την καρδιά. Να πάρεις και το άρωμα. Να φας και το κέικ. Ποιο κέικ; Όποιο κέικ σ' αρέσει. Έχει μαγαζί πιο δίπλα...

Εγώ πήρα και δακτυλίδι. Πήρα και το γούρι της. Είναι ωραίο να προτιμάς το αυθεντικό. Προσφέρει γαλήνη να φοράς τέχνη. Και την τέχνη θα την αναγνωρίσεις όταν την δεις. Πήγαινε στην Ιωάννα. 

*Liberta jewelry shop, Υπατίας 4, Πλάκα, τηλ. 211 1820551

Instagram 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.