Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Γεωργία πάει από Καζαμπλάνκα Ταϊλάνδη

Στον Μπλε Παπαγάλο θα κατευθυνθώ, λοιπόν, σήμερα και μετά θα συνεχίσω για φαγητό στο Tamarind Thai (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, φωτό), που υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Αλλά, παρότι φημολογείται ότι οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες, θέλω να το επισκεφτώ για την έθνικ κουζίνα και για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνουν τα εντυπωσιακά χρώματα και το γλυπτό δέντρο των ευχών που αναπαριστά τον ταμάρινθο, ένα φυτό που στην Ταϊλάνδη θεωρείται ότι έχει μαγικές ιδιότητες.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα βρίσκεται εκεί που βουίζει η αγάπη
Πόσο όμορφη είναι η Αθήνα τα Χριστούγεννα, μου είπε προχθές το βράδυ η κόρη μου. Αλήθεια, πόσο όμορφη. Κυρίως το σημείο που είσαι στη Βασιλίσσης Σοφίας, φτάνεις Σύνταγμα και στρίβεις Πανεπιστημίου, εκεί που τα φωτάκια-αστεράκια σε στέλνουν σε άλλη διάσταση, είναι ένα όνειρο.

*Την Τετάρτη, η Λένα στην χριστουγεννιάτικη πόλη

Κάθε Χριστούγεννα με πιάνει μια τεράστια αγάπη γι' αυτή την πόλη. Για την Αθήνα, μιλάω. Και θα' θελα να' βρισκα τρόπο να την περπατάω, όλη μέρα κι όλη νύχτα, να την παίρνω αγκαλιά και να της τραγουδάω. Και δεν με φτάνουν οι ώρες. Και λέω "του χρόνου, πάλι", και περιορίζομαι σε δυο, τρεις γειτονιές, σε τέσσερα πέντε καφέ, σε δυο τρία βιβλιοπωλεία, στέκια, μπαράκια, σε πέντ- έξι γλυκομάγαζα, σε καμιά δεκαριά δρόμους και δρομάκια και σε χάζι, πολύ χάζι, στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Φέτος ξεκίνησα με μεγάλες... φιλοδοξίες να σχεδιάζω τις βόλτες μου στη χριστουγεννιάτικη αγαπημένη μου πόλη, αλλά να δεις που πάλι, στο "του χρόνου, πάλι" θα καταλήξω.

*Την Πέμπτη, η Τίνα στο δρόμο για άλλο ένα τατουάζ

Είναι λοιπόν, αρχαία ιστορία ο μονόκερος. Κι ας είναι τόσο fashion right now. Φαντάσου ότι πρόκειται για τατού που μου έκανε ο Τζίμης. Όχι ο Παύλος, ο γιός του αλλά ο Τζίμης, ο ίδιος αυτοπροσώπως. Καταλαβαίνεις για πότε μιλάμε.Το 1821;  Ζει ο Τζίμης, δεν ζει;

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ αναρωτιέται μήπως ήρθε η ώρα...
Μου αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα. Από μικρή. Τα φωτάκια, το στολισμένο δέντρο, τα δώρα κάτω από το δέντρο… Και πολλά δώρα να μην υπήρχαν κάθε χρονιά, δεν με ένοιαζε. Αρκεί να έβλεπα το φωτισμένο δέντρο στο σαλόνι του σπιτιού μου.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος